Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Το Eurogroup να υποδείξει τη διαδικασία και τον χρόνο ολοκλήρωσης της συμφωνίας

Ζαχαριάδης: Το Eurogroup να υποδείξει τη διαδικασία και τον χρόνο ολοκλήρωσης της συμφωνίας
Το πακέτο της συμφωνίας πρέπει να είναι ουδέτερο υποστήριξε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι το σημερινό Eurogroup πρέπει να υποδείξει τη μεθοδολογία αλλά και τον χρόνο ολοκλήρωσης της συμφωνίας διατύπωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος υποστήριξε πως το πακέτο συμφωνίας πρέπει να είναι ουδέτερο.
«Εάν προκύψουν δημοσιονομικές πιέσεις, θα πρέπει να υπάρξουν και αντίστοιχες δημοσιονομικές ελαφρύνσεις» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι αν παρακολουθήσει κανείς τις εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου, διαφαίνεται κάποια μεταστροφή που δημιουργεί λίγο μεγαλύτερη αισιοδοξία.
«Παρόλο αυτά πρέπει να δούμε πως θα προχωρήσουν τα πράγματα και ποιο θα είναι το πακέτο του τελικού συμβιβασμού» είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν γίνεται όσοι εμπλεκόμαστε στο δημόσιο λόγο, να γινόμαστε ειδικοί επί της διαπραγμάτευσης, γιατί δεν αφήνουμε αυτούς που έχουν την εξουσιοδότηση και τη γνώση να διαπραγματευτούν και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν».
Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι όσο καθυστερεί να κλείσει η αξιολόγηση, τόσο μεγαλώνει το κόστος των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν, ο κ.Ζαχαριάδης είπε ότι αυτό θα κριθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας.
«Σε κάθε περίπτωση αυτά που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση είναι χαμηλότερα από αυτά που η ΝΔ είχε συμφωνήσει για πλεονάσματα 4,5% το 2017» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης.
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Φίλη αναφορικά με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ο κ.Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι υπάρχει μια αρραγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
«Έχουμε μια καλή συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αυτά τα δύο χρόνια.
Από εκεί και πέρα η όποια συζήτηση μπορεί να γίνει σε προγραμματικό, πολιτικό, ιδεολογικό επίπεδο.
Δεν μπορεί να ξεκινά ούτε να ταυτίζεται με το ζήτημα της διακυβέρνησης» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης