Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Δημοσιογραφική παραφιλολογία» χαρακτηρίζει τα περί νέου δημοψηφίσματος ο Πουλάκης

tags :
«Δημοσιογραφική παραφιλολογία» χαρακτηρίζει τα περί νέου δημοψηφίσματος ο Πουλάκης
«Ο οδικός χάρτης που έχουμε φτιάξει από τον Σεπτέμβριο του 2015, που είναι η έξοδος στις αγορές τον Ιούνιο του 2018, είναι πάρα πολύ ισχυρό κίνητρο για να είναι συμπαγής αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα»
Απορρίπτει ο γενμικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, τα περί διενέργειας ενός νέου δημοψηφίσματος σχετικά με τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα. 
«Νομίζω ότι δεν το σκέπτεται κανένας, μπορεί να είναι μια παραφιλολογία δημοσιογραφική ή δεν ξέρω τι, αλλά με τίποτα η κυβέρνηση δεν μπορεί να σκεφτεί δημοψήφισμα, διότι δεν υπάρχει ερώτημα», είπε ο κ. Πουλάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84.
Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει το δραχμικό φαινόμενο ως πολιτική άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Σας εγγυώμαι ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ το δραχμικό φαινόμενο, ως πολιτική άποψη.
Υπήρχε μέχρι τον Αύγουστο του 2015 και το τμήμα που είχε αυτή την άποψη έχει αποχωρήσει, έχει δημιουργήσει άλλον πολιτικό φορέα ή άλλους φορείς. Στον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιο φαινόμενο δεν υπάρχει και μην παρασυρόμαστε από το ότι γενικά στην ελληνική κοινωνία, όπως βλέπετε και από τις έρευνες, για να το συνδυάσουμε και με τις δημοσκοπήσεις, ότι ανεβαίνει το ποσοστό των πολιτών που δείχνουν μια δυσθυμία ως προς το ευρώ.
Αλλά, άλλο αυτό και άλλο το ότι υπάρχει πολιτική άποψη ως προς την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τουλάχιστον στον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφορικά με το σημερινό Eurogroup, είπε ότι στόχος είναι ολοκληρωμένο πακέτο, όπου το δημοσιονομικό κόστος είναι μηδενικού αθροίσματος και πρόσθεσε ότι περιμένουμε έναν συμβιβασμό με στοιχεία κοινωνικά βιώσιμης λύσης.
Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει κατά τη γνώμη μου να περιμένουμε μια πολιτική συμφωνία ή προσυμφωνία ότι έχουμε κλείσει τα θέματα και οδεύουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης διαπραγμάτευσης -και τυπικά- και η είσοδος της Ελλάδας, με απόφαση της ΕΚΤ στο σύστημα της ποσοτικής χαλάρωσης.
Αυτό θα ήταν το πιο θετικό και ουσιαστικό βήμα που περιμένουμε σήμερα».
Δήλωσε βέβαιος για υπερψήφιση της συμφωνίας χωρίς διαρροές από την κοινοβουλευτική ομάδα, λέγοντας: «Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης που έχουμε φτιάξει από τον Σεπτέμβριο του 2015, που είναι η έξοδος στις αγορές τον Ιούνιο του 2018, είναι πάρα πολύ ισχυρό κίνητρο για να είναι συμπαγής αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015, ανέλαβε να υλοποιήσει αυτόν τον οδικό χάρτη. Είμαστε στη μέση της διαδρομής και δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πίσω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης