Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος για Eurogroup: Ας κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να δούμε το τελικό πακέτο

Χρυσόγονος για Eurogroup: Ας κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να δούμε το τελικό πακέτο
Δεν δικαιολογούνται πανηγυρισμοί, αν υπάρχουν υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι σε εξέλιξη και καλό θα ήταν έως ότου υπάρξει η τεχνική συμφωνία (staff level aggreement) να κρατάμε μικρό καλάθι για να δούμε το τελικό πακέτο διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος.
«Δε νομίζω ότι στρώνει κανείς κόκκινο χαλί για την επιστροφή της τρόικας, δε νομίζω ότι υπάρχουν πανηγυρισμοί, αν υπάρχουν, κατά τη γνώμη μου δεν δικαιολογούνται.
Δικαιολογείται να υπάρξει ανταπόκριση στη λαϊκή εντολή, δηλαδή επιστροφή της χώρας στη φερεγγυότητα και στις αγορές», τόνισε μιλώντας στον focus 103,6 της Θεσσαλονίκης  ο κ. Χρυσόγονος.
«Όταν εμπλέκεσαι σε διαπραγμάτευση δανειστή-οφειλέτη, είσαι εκ των προτέρων χαμένος, το ζήτημα είναι πόσο, πολύ ή λίγο.
Είχα πει, ότι οι συναντήσεις με την τρόικα είναι σαν το ραντεβού με το οδοντίατρο, θα πονέσεις, το ζήτημα είναι πόσο...» υποστήριξε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος αναφερόμενος στα σενάρια περί Grexit, είπε ότι «το Grexit σήμερα θα είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας».
«Ο μόνος δρόμος πλέον, είναι η έξοδος στις αγορές το Σεπτέμβρη του 2018.
Είμαστε δοσομανής χώρα, δεν είμαστε κανονικό κράτος, πρέπει να ξεμπερδέψουμε το γρηγορότερο με τον διακρατικό δανεισμό» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης