Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας: Έγινε ένα μεγάλο, θετικό βήμα στο Eurogroup – Επιδίωξη μας να κλείσει η αξιολόγηση

Πιτσιόρλας: Έγινε ένα μεγάλο, θετικό βήμα στο Eurogroup – Επιδίωξη μας να κλείσει η αξιολόγηση
Αν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στο πρώτο 10ημερο του Μαρτίου θα έχουμε επιτύχει το στόχο μας τόνισε ο υφυπ. Οικονομίας
Την θέση ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup έγινε ένα μεγάλο, θετικό βήμα αλλά μένει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος υποστήριξε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατό την αξιολόγηση.
«Πρέπει να βρεθεί η τελική ισορροπία.
Θεωρώ ότι αν έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, θα έχουμε πετύχει άριστα τον στόχο μας.
Έως τώρα λέμε ότι το μέγιστο θέμα της οικονομίας αυτή τη στιγμή είναι η φορολογία.
Αν πετύχουμε μία σοβαρή μείωση του ΕΝΦΙΑ, αν πετύχουμε σοβαρή μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, αν αυτά γίνουν είναι πάρα πολύ μεγάλα.
Η ανταπόδοση στον ελληνικό λαό θα είναι πολλαπλάσια από τις πιθανές απώλειες» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Πιτσιόρλας.
Ο υφυπουργός υποστήριξε πως θα δοθεί ώθηση στην οικονομία μόλις κλείσει η αξιολόγηση, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως από την κατ' αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroupτης Δευτέρας φαίνεται πως δεν θα είναι ακριβό το εισιτήριο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.
Ο κ.Πιτσιόρλας είπε πως υπάρχει κλίμα αναμονής για πολύ σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα άμεσα, ενώ πρόσθεσε πως αν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν στο χρονοδιάγραμμα που επιθυμούμε, τότε είναι βέβαιο πως θα προλάβουμε και την ποσοτική χαλάρωση.
Επιπλέον, υποστήριξε πως είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η κρίσιμη διαπραγμάτευση επί των συγκεκριμένων μέτρων, ενώ εκτίμησε ότι «μετά θα μας βοηθήσουν και οι εξελίξεις της οικονομίας».
Ερωτηθείς αν οι φοροαπαλλαγές θα γίνουν ταυτόχρονα με τα μέτρα ή αργότερα με βάση τα επίσημα αποτελέσματα, ο κ.Πιτσιόρλας τόνισε ότι «η επιδίωξη είναι να γίνουν ταυτόχρονα».
«Δεν έχει κλείσει τίποτα ακόμα, πρέπει να περιμένουμε την τελική ισορροπία» τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης