Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Βήμα στη σωστή κατεύθυνση το Eurogroup – Χρεοκοπία εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση έως τον Ιούλιο

Κύρτσος: Βήμα στη σωστή κατεύθυνση το Eurogroup – Χρεοκοπία εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση έως τον Ιούλιο
Τα αντισταθμιστικά μέτρα της κυβέρνησης είναι περισσότερο θεωρία παρά πράξη υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι το χθεσινό Eurogroup είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος πάντως έσπευσε να προειδοποιήσει πως εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση έως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, τότε η χώρα θα χρεοκοπήσει.
«Θα είχαμε πάει καλύτερα αν είχαμε κλείσει την αξιολόγηση πριν το Brexit, τον Trump, τις εκλογές σε Γερμανία.
Ξημέρωσε μια λιγότερο επικίνδυνη μέρα [...].
Θα πάμε προς τα εκεί που μας λένε να πάμε.
Θα υπάρξει μια μείωση του αφορολόγητου, το θέμα είναι εάν αυτή η μείωση θα συνδυαστεί με κάποια μείωση των συντελεστών φορολόγησης για να ανακουφιστούν τα μεσαία εισοδήματα, όπως προτείνει το ΔΝΤ» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κύρτσος.
Όσον αφορά το ασφαλιστικό ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση, καθώς όπως υποστήριξε, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, «παραμένει μια διαχειριστική τρύπα, η οποία πρέπει να περιοριστεί, γιατί αν δεν περιοριστεί, δεν μας θεωρούν αξιόπιστους σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας»
Ερωτηθείς για τα αντίμετρα, απάντησε ότι είναι περισσότερο θεωρία και λιγότερο πράξη.
«Αν είναι για κάθε μέτρο που παίρνεις να κάνεις ένα αντίμετρο, τότε δεν χρειάζεται να παίρνεις μέτρα, διότι αν ισχύει η θεωρία που διατυπώνουν ορισμένοι, ότι θα είναι ουδέτερο το αποτέλεσμα των μέτρων, τότε γιατί να πάρεις τα μέτρα;.
Τώρα, αν η κυβέρνηση πάει τόσο καλά και καταφέρει αυτό που θέλει και η ΝΔ, να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ σε βάθος διετίας, αυτό θα είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας και μια επιτυχία της ΝΔ που πρότεινε το μέτρο» είπε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος αφού αναγνώρισε την επικοινωνιακή ανάγκη της κυβέρνησης, σημείωσε πως αυτό που ζητούν οι δανειστές, είναι πρόσθετη προσπάθεια.
Ερωτηθείς για το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο κ.Κύρτσος είπε ότι ήταν ένας από αυτούς που ζητούσαν εκλογές.
«Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει πριν έναν χρόνο, αν η κυβέρνηση την κλείσει τώρα, αναλαμβάνει το κόστος και πάμε παρακάτω, αν δεν μπορέσει, τότε να πάμε σε εκλογές, μήπως μπορέσουμε εμείς, που πιστεύω ότι θα μπορέσουμε.
Οι εκλογές, όπως υπονοείται, σημαίνουν χάσιμο χρόνου, επομένως, γι αυτό ο κόσμος δίνει προβάδισμα στη ΝΔ, αλλά δεν... καίγεται για πρόωρες εκλογές.
Από την άλλη, έχουμε χάσει 12 μήνες στην αξιολόγηση.
Αν είναι να χάσουμε 15-16, τότε οι πρόωρες εκλογές αποτελούν τη μόνη λύση, ώστε να έρθει κάποιος που μπορεί να κάνει τη δουλειά» τόνισε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης