Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δέχθηκε ότι θα προ - νομοθετήσει μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δέχθηκε ότι θα προ - νομοθετήσει μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι ούτε κι ο ίδιος δεν περίμενε τέτοιο Βατερλώ
«Για να γυρίσει η τρόικα, η κυβέρνηση δέχθηκε να προ-νομοθετήσει μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, χάνοντας την ποσοτική χαλάρωση», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως τόνισε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, η κυβέρνηση ούτως ή άλλως θα ψηφίσει περικοπή 1,4 εκατ. συντάξεων και μείωση αφορολόγητου, κερδίζοντας, υποτίθεται, όπως είπε το δικαίωμα να πάρει αντισταθμιστικά μέτρα, εφόσον υπερβαίνουμε τους στόχους.
Αναφορικά με τις διαρροές ότι θα μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, το 2019, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τόσος ήταν ο ΦΠΑ το 2014. «Με έναν σκασμό φορολογικών μέτρων θα γυρίζουμε εκεί που ήμασταν όταν έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «χάνουμε την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ που ήταν, όπως είπε, η μόνη ελπίδα για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια».
Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup ο ίδιος εμφανίστηκε σκωπτικός: «Θρίαμβος, δεν ακούτε τους κ. Παππά και Τζανακόπουλο;
Ειλικρινά και εγώ που ήμουν αρκετά απαισιόδοξος δεν περίμενα ότι μπορούσαμε να υποστούμε τέτοιο Βατερλώ.
Επί της ουσίας...».
Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, πρώτα απ' όλα δεν έκλεισε η αξιολόγηση.
Το μόνο που αποφασίστηκε ήταν η επιστροφή της τρόικας, όχι μόνο δωρεάν.
«Η κυβέρνηση δέχθηκε ότι θα προ-νομοθετήσει μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,6 δισ. ευρώ.
Τα μέτρα αυτά θα είναι συγκεκριμένα και θα προέλθουν από τις συντάξεις και το αφορολόγητο.
Δηλαδή, ό,τι και να γίνει, πιάσουμε δεν πιάσουμε τους στόχους, η κυβέρνηση και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν ότι θα κοπούν όλες οι συντάξεις οι παλαιές περί τις 1.400 χιλιάδες συντάξεις και οι χαμηλές από 7-33% -γιατί αυτή είναι η προσωπική διαφορά- και θα πέσει το αφορολόγητο γύρω στις 6.000 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος χαμηλοσυνταξιούχος που χάνει από τη σύνταξή του, θα χάσει και από τη μείωση του αφορολογήτου» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης