Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Φοβάμαι ότι τα Eurogroup Μαρτίου και Απριλίου είναι χαμένα – Πάμε για Μάιο ή για Ιούνιο

Χρυσόγονος: Φοβάμαι ότι τα Eurogroup Μαρτίου και Απριλίου είναι χαμένα – Πάμε για Μάιο ή για Ιούνιο
Για να έρθει το τέλος της κρίσης πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, να πάρουμε τη δόση και να περάσουμε για άλλη αξιολόγηση είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την ανησυχία του για την έκβαση της διαπραγμάτευσης αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια με τα οποία είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος.
«Για να έρθει το τέλος της κρίσης πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρουμε τη δόση.
Και να περάσουμε και άλλη μια αξιολόγηση γιατί αυτή η δόση δεν μας φτάνει» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χρυσόγονος.
Όπως είπε, «πρέπει να μπούμε σε ποσοτική χαλάρωση, να διευθετηθεί το θέμα του χρέους, να πέσουν τα επιτόκια για τα ελληνικά ομόλογα και όλα αυτά να γίνουν σε μια σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Δεν φτάνει το 2,7% για το 2017
Πρέπει το ίδιο να κάνουμε και το 2018, το 2019, το 2020 κοκ» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αλλάξει πλήρως το κράτος διότι διαφορετικά δεν θα υπάρξει πάτος στο βαρέλι.
Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε θετικό το ότι επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών.
«Δυστυχώς τα δανεικά τους τα χρειαζόμαστε γιατί μετά βίας μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τον Ιούλιο» είπε ο κ.Χρυσόγονος, κάνοντας λόγο για «ανυπέρβλητο εμπόδιο όσον αφορά τα 7,5 δισ. του Ιουλίου».
Ερωτηθείς για το αν υπήρξε καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση ο κ. Χρυσόγονος είπε ότι «αυτό έχει δύο πλευρές».
«Εάν πας να κλείσεις συμφωνία εσπευσμένα θα αναγκαστείς να πάρεις μέτρα που πιστεύεις ότι ίσως θα μπορούσες να αποφύγεις στη συνέχεια.
Αλλά από ένα χρονικό σημείο και μετά η διαπραγματευτική ισχύ μειώνεται γιατί φτάνει η ημερομηνία της κρίσεως, της χρεοκοπίας» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του ότι «τα Eurogroup του Μαρτίου και του Απριλίου είναι χαμένα.
«Πάμε για αυτά στις 22 Μαΐου ή της 15ης Ιουνίου όπου στο δεύτερο θα είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο» είπε ο κ.Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης