Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση έκανε έναν επώδυνο και λανθασμένο συμβιβασμό

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση έκανε έναν επώδυνο και λανθασμένο συμβιβασμό
Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει ότι «δεν κερδίσαμε τίποτα από την καθυστέρηση»
«Η πτώση θα είναι συνεχής, έχει μπει ένα πλαίσιο που η χώρα θα σαπίζει τα επόμενα χρόνια, τα μεσαία στρώματα και οι πιο αδύναμοι οικονομικά θα φτωχοποιούνται με τη συμφωνία που κατάφερε η κυβέρνηση», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης ενόψει της έλευσης των θεσμών στην Αθήνα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103.6 και τον Δημήτρη Βενιέρη, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση νομοθετεί από τώρα πολύ σκληρά μέτρα απεμπολώντας τη δυνατότητα ελιγμών μέχρι το 2025.
Έχει βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο, ουσιαστικά έχει καταργήσει την δημοκρατική διαδικασία και δεν χρειάζονται πια εκλογές.
Αυτό είναι το πραγματικό μνημόνιο».
«Η κυβέρνηση έκανε έναν επώδυνο και λανθασμένο συμβιβασμό, δεν κερδίσαμε τίποτε από την καθυστέρηση.
Θα νομοθετήσει από τώρα ακόμη και το πώς θα ξοδευτεί τυχόν υπεραπόδοση, παραιτήθηκε πλήρως από κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας».
Αναφορικά με την καθημερινή πρακτική της κυβέρνησης σχολίασε: «Όσο δεν αφήνουμε πίσω τη λογική του πελατειακού κράτους και των ρουσφετιών δε θα αλλάξει τίποτα.
Η κυβέρνηση έχει την δικαιολογία ότι τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι.
Έτσι όπως φτάσαμε στο 2009 και πτωχεύσαμε, με τα ίδια μένουμε στην πτώχευση το 2017.
Είμαστε ακόμη στο ίδιο πλαίσιο καταστροφής επειδή δε μπορούμε να αλλάξουμε».
Σχολιάζοντας το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό σημείωσε ότι «στις δημοσκοπήσεις βλέπουμε την τεράστια αποχή του κόσμου.
Πολλοί πιστεύουν ότι τα κόμματα δεν έχουν βάλει μυαλό σε αυτόν τον τομέα και θεωρούν ότι και να φύγει ο κ. Τσίπρας και να έρθει ο επόμενος, πάνω-κάτω στις ίδιες πιέσεις θα υποχωρήσει.
Και αυτό είναι το χειρότερο».

www.bankingnenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης