Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Έχουμε πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις - Υπεραποδίδει στη στήριξη της λιτότητας η ΝΔ

Παππάς: Έχουμε πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις - Υπεραποδίδει στη στήριξη της λιτότητας η ΝΔ
Οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν στο συνταξιοδοτικό, θα πρέπει να είναι πάρα πολύ μικρές υποστήριξε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις διατύπωσε ο υπ.Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υπεραποδίδει στη στήριξη της λιτότητας.
«Είναι πολύ προφανές ότι σύντομα θα είμαστε ενώπιον μίας δύσκολης εξίσωσης και διλημμάτων πολιτικής, σαν αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση ...
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν να μην τραυματίσουν περαιτέρω τα κοινωνικά στρώματα που υποστηρίζουμε και την υποστήριξη των οποίων προσδοκούμε.
Είναι μία εξίσωση που θα πρέπει πολύ σύντομα να λυθεί.
Πρέπει να έχουμε διάφορα σενάρια, να δούμε πώς θα πορευτούμε» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Παππάς, ο οποίος υποστήριξε πως «τα κυβερνητικά κλιμάκια δουλεύουν αυτή τη στιγμή  και ότι η τελική κλίμακα παρεμβάσεων που θα αποφασιστεί θα καθορίσει και την προτεραιότητα των μέτρων».
«Το κρίσιμο είναι να βγάλουμε συμπαγή συμπεράσματα από την πορεία του τελευταίου μήνα ...
Έχουν συμβεί πολύ συγκεκριμένα πράγματα και με βάση αυτά να πορευτούμε.
Δεν θα είναι ίδια η Ευρώπη, αυτό είναι προφανές, έχουμε πολύ κρίσιμες πολιτικές αναμετρήσεις.
Υπό προϋποθέσεις, μπορεί να ανοίξει μία περίοδος πάρα πολύ μεγάλων και σοβαρών αλλαγών» επεσήμανε ο υπουργός, αναφέροντας ειδικά για το συνταξιοδοτικό πως «όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ μικρές», καθώς το θέμα εξαντλήθηκε στην πρώτη αξιολόγηση.
Ο κ.Παππάς επιτέθηκε και στη ΝΔ υποστηρίζοντας πως «είναι έξω από κάθε λογική της ΝΔ ότι μπορεί να υπάρξει μία διεκδίκηση».
«Είναι πιστή στο δόγμα «αποδέχεσαι αυτά που σου δίνουν, ή βάζεις σε κίνδυνο τη θέση της χώρας στο κοινό νόμισμα, την Ευρώπη, οτιδήποτε».
Δεν μπορεί να συλλάβει ότι μπορείς να δώσεις μία πολιτική μάχη και να κερδίσεις κάποιο έδαφος, να μειωθούν τα πλεονάσματα, να απομονωθούν οι φωνές που ζητούν μέτρα "εδώ και τώρα", να μπει και άλλος θεσμός πέραν της τρόικας ως επιβλέπων και αξιολογών το ελληνικό πρόγραμμα, να κερδίσεις την προστασία της πρώτης κατοικίας.
«Αυτά είναι έξω από το σύστημα σκέψης της ΝΔ, εκεί έχουμε τις κολιγιές με τη διαπλοκή και την υπεραπόδοση ως προς την διάθεση να υποστηρίξει μέτρα λιτότητας.
Υπερακοντίζει ότι είναι έτοιμη να κάνει όσα ζητούν και άλλα τόσα για να κλείσει η αξιολόγηση», υπογράμμισε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης