Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πόλεμος ΝΔ - Τσακαλώτου για το Eurogroup – Γιατί δεν ενημερώνει το λαό για τη συμφωνία;

tags :
Πόλεμος ΝΔ - Τσακαλώτου για το Eurogroup – Γιατί δεν ενημερώνει το λαό για τη συμφωνία;
Επιμένει η ΝΔ στα περί «αφωνίας» του υπουργού Οικονομικών μετά το Eurogroup
Σε μείζον πολιτικό θέμα επιθυμεί να αναδείξει η ΝΔ την «πολιτική αφωνία» του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, θέτοντας εκ νέου το ερώτημα γιατί δεν ενημερώνει το λαό για το τι συμφωνήθηκε στο Eurogroup.
«Ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά.
Του επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.
Είχε προηγηθεί η απάντηση του κ.Τσακαλώτου μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» στις χθεσινές αιτιάσεις της ΝΔ περί περίεργης αφωνίας του κ.Τσακαλώτου και του κ.Χουλιαράκη μετά το Eurogroup, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε όσα διακινούνται».
Μάλιστα ο κ.Τσακαλώτος, επικαλούμενος μια ρήση του Αμερικάνου συγγραφέα Μαρκ Τουέιν είχε υποστηρίξει πως «οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο αφενός να διαψεύσει τα όσα διακινούνται περί δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης στο πρόσωπο του και αφετέρου να στείλει το μήνυμα ότι παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση των όσων προβλέπει η τελευταία συμφωνία με απώτερο στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελληνική κοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση πάντως απάντηση στη σεναριολογία που έχει καλλιεργηθεί περί αποσταστιοποίησης του κ.Τσακαλώτου θα δώσει η αυριανή τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο οποίος και αναμένεται να παρουσιάσει τόσο το τι συμφωνήθηκε στο Eurogroup και το τι θα πρέπει να αναμένεται στις διαπραγματεύσεις της ερχόμενης εβδομάδας όσο και ποια στάση τηρεί απέναντι στον υπ. Οικονομικών.
Στην τοποθέτηση του κ.Τσακαλώτου απάντησε με μήνυμα στο twitter και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Κικίλιας.
«Αφού αρέσει στον κ.Τσακαλώτο ο Μάρκ Τουέιν, ας διαβάσει και αυτή τη ρήση του: Όταν έχεις αμφιβολίες, πες την αλήθεια» ανέφερε στο μήνυμα του στο twitter ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης