Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Να έρθει στη Βουλή ο Τσακαλώτος να μας πει τι έγινε στο Eurogroup

Μπακογιάννη: Να έρθει στη Βουλή ο Τσακαλώτος να μας πει τι έγινε στο Eurogroup
Η φράση του κ.Τσακαλώτου για το ότι «οι φήμες για τον θάνατο μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» απευθύνεται στο ΣΥΡΙΖΑ είπε η κα.Μπακογιάννη
Να δώσει απαντήσεις στη Βουλή για το τι έγινε και τι συμφωνήθηκε στο Eurogroup καλεί τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Ήταν θετικό ότι επιστρέφουν οι θεσμοί, αλλά ήταν θετικό επειδή δεν χρεοκοπήσαμε.
Μην έχουμε αυταπάτες.
Έρχονται οι θεσμοί, για να βάλουν πάνω στο τραπέζι μέτρα, διότι άποψή τους είναι ότι θα έχουμε δημοσιονομικό κενό.
Για τον ισχυρισμό της κυβέρνησης περί αντιμέτρων δεν υπάρχει καμία δήλωση στο εξωτερικό και ταυτόχρονα ο κ. Τσακαλώτος, ο αρμόδιος, που ήταν μέσα στην κουβέντα, που ξέρει τι του είπαν και τι είπε, δεν έχει ανοίξει το στόμα του, ούτε αυτός ούτε ο κ. Χουλιαράκης.
Δε δικαιούται ο Έλληνας πολίτης να ξέρει;
Δε δικαιούται η αντιπολίτευση να ξέρει;
Δε δικαιούται η Βουλή των Ελλήνων να ξέρει;
Και βλέπουμε τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Παππά, που και οι δύο ήταν στην Αθήνα και το πολύ να ξέρουν μία κουβέντα παραπάνω, την οποία να τους είπε ο κ. Τσακαλώτος, αλλά στις συγκεκριμένες ερωτήσεις δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας και δεν μπορούν να απαντήσουν» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm»  η κα.Μπακογιάννη.
Όσον αφορά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και του υπ. Οικονομικών, η κα.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η φράση του Μαρκ Τουέιν «οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» που χρησιμοποίησε ο κ.Τσακαλώτος, δεν απευθυνόταν στη ΝΔ.
«Η φράση απευθύνεται στο εσωτερικό του κόμματός του.
Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματός του» είπε η βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι τα όσα λέει η κυβέρνηση περί δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα «αν δεν ήταν τραγικά, θα ήταν ακραίως κωμικά».
«Στην ουσία αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι επιστρέφουν οι θεσμοί, η τρόικα στην Ελλάδα, αυτό πανηγυρίζουμε, ότι οι αρμόδιοι έρχονται, θα γίνει μία διαπραγμάτευση, από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ξέρουμε ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα θίγει τρία θέματα, το φορολογικό, το εργασιακό και το ασφαλιστικό και περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης, η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει πέρυσι τέτοιον καιρό» είπε η κα.Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης