Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Δεν περνά μείωση αφορολόγητου - συντάξεων με αντιστάθμισμα μείωση φορολογίας επιχειρήσεων

Φίλης: Δεν περνά μείωση αφορολόγητου - συντάξεων με αντιστάθμισμα μείωση φορολογίας επιχειρήσεων
Είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος και όχι αντιπολιτευόμενος υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως αν η συμφωνία που φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση προβλέπει μείωση του αφορολόγητου και περικοπή των συντάξεων με αντιστάθμισμα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, τότε αυτή θα καταψηφιστεί διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.
«Δεν είναι δυνατό να τσακίζουμε τους συνταξιούχους και να ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις.
Αυτό δεν περνά.
Δεν υπάρχει περίπτωση να το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και είμαι σίγουρος πως θα πείσουμε τους πιστωτές» υποστήριξε ο κ.Φίλης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Ερωτηθείς τι θα γίνει στην περίπτωση που  η μείωση του αφορολόγητου – συντάξεων συνδυαστεί  με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ ο κ.Φίλης είπε ότι «εκεί αλλάζουν τα πράγματα».
«Αν μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος στα τρόφιμα θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος έσπευσε να υποστηρίξει πως δεν σηκώνει μπαϊράκι κατά της κυβέρνησης.
«Δεν είμαι αντιπολιτευόμενος.
Είμαι συμπολιτευόμενος.
Είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος.
Δεν είμαι σαρκοφάγο.
Είμαι σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε o κ.Φίλης, τονίζοντας πως είχε συνάντηση χθες με τον υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, χωρίς όμως να αποκαλύψει τι συζήτησαν.
Όσον αφορά το έτερο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις του για τους ΑΝΕΛ αλλά και την ερώτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά που τελικά δεν κατατέθηκε, ο κ.Φίλης υποστήριξε πως δεν έχει κανένα προσωπικό θέμα με τον κ.Καμμένο.
Σχετικά με την ερώτηση για τα εξοπλιστικά ο κ.Φίλης είπε ότι «είναι αδιανόητο να προωθούνται εξοπλιστικά προγράμματα την ώρα που η κυβέρνηση αναγκάζεται να επιβάλλει δημοσιονομικά μέτρα»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης