Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενημερώνει τη Βουλή για το Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας – Ανοίγει τα χαρτιά του για τη διαπραγμάτευση

Ενημερώνει τη Βουλή για το Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας – Ανοίγει τα χαρτιά του για τη διαπραγμάτευση
Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
Τη Βουλή για τα αποτελέσματα του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, το οποίο έχει πυροδοτήσει έναν ακόμα έντονο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, πρόκειται να ενημερώσει κατά τη σημερινή «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.
«Μέχρι τώρα κ. Πρωθυπουργέ είχατε την άποψη, ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα λιτότητας και να δεσμεύεται η οικονομία της χώρας, ενώ μετά το χθεσινό Eurogroup οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης άλλαξαν στάση κι είναι πρόθυμοι να θεσπίσουν, και εν συνεχεία να ψηφίσουν τέτοια μέτρα.
Πώς αποτολμάτε άλλη μια φορά να βάλετε σε δοκιμασία τα ελληνικά νοικοκυριά και πως μπορείτε με τη σημερινή δημοσκοπική σας πτώση να σηκώσετε τέτοιο βάρος;» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση του ο κ.Λεβέντης.
Οι απαντήσεις του πρωθυπουργού αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναμένεται να δώσουν ένα σαφές δείγμα γραφής για το πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις η κυβέρνηση θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς την ερχόμενη εβδομάδα.
Επιπλέον, με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του τόσο για τα αποτελέσματα του Eurogroup και για τι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ενώ πρόκειται να υπερασπιστεί τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην αντιπαράθεση του με τη ΝΔ.
Ο κ.Τσίπρας εκτιμάται ότι θα επιτεθεί για άλλη μια φορά με ιδιαίτερη σφοδρότητα και κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι το αίτημα της για εκλογές μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου κάηκε και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μείνει χωρίς πολιτικό αφήγημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης