Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Κάθε ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον πλανήτη είναι καταστροφική

Παυλόπουλος: Κάθε ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον πλανήτη είναι καταστροφική
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρευρέθηκε εγκαίνια του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης στους Αγίους Αναργύρους
Στην ανάγκη να εκπαιδευτούν οι νέοι σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος «ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν τον πλανήτη σε σχεδόν ανεπανόρθωτες βλάβες» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ομιλία του στα εγκαίνια του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης στους Αγίους Αναργύρους, του πρώτου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
Όπως τόνισε, «η επιταγή του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος κατά το άρθρο 24 προϋποθέτει, για να γίνει πράξη, την νοοτροπία των ανθρώπων που θα ζήσουν και ειδικά των παιδιών από τα οποία ξεκινάει η δική μας πορεία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον τόπο μας και για το ίδιο το περιβάλλον».
Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε, ότι «η γη δεν μας ανήκει κατά κυριότητα. Είναι μια πρόσκαιρη κατοικία, όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για κάθε μορφή ζωής.
Άρα, οφείλουμε να την υπερασπιστούμε για εκείνους που θα έρθουν. Κάθε ιδιοκτησιακή αντίληψη γι' αυτόν τον πλανήτη είναι καταστροφική για την πορεία του, αλλά και για την ίδια τη ζωή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης