Πολιτική

«Μίνι κυβερνητική» για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο υπό τον Πρωθυπουργό

tags :
«Μίνι κυβερνητική» για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο υπό τον Πρωθυπουργό
H κυβέρνηση θα καταλήξει σε ένα βασικό πλαίσιο προτάσεων, το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο
Το σχέδιο για τη συγκρότηση Eθνικού Aναπτυξιακού Mοντέλου, εξειδικευμένο ανά κλάδου και ανά περιφέρεια, βρίσκεται στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη σύσκεψη μετέχουν οι υπουργοί των λεγόμενων «παραγωγικών Υπουργείων», Οικονομίας, Οικονομικών, Ενέργειας, Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο η κυβέρνηση να εκπονήσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη ανάπτυξη.
Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται οι υπουργοί Δραγασάκης, Παπαδημητρίου, Τσακαλώτος, Χαρίστης, Σταθάκης, Λίακος, Αποστόλου, Σπίρτζης, Πιτσιόρλας, Φλαμπουράρης και Λαμπριανίδης.
Στη «μίνι» κυβερνητική σύσκεψη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, θα εκπονηθεί σχέδιο πλατιάς διαβούλευσης με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για τη συγκρότηση Eθνικού Aναπτυξιακού Mοντέλου, εξειδικευμένο ανά κλάδο και περιφέρεια.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει σε ένα βασικό πλαίσιο προτάσεων, το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προγραμματίζοντας σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς.

Δημ. Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης