Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Σε ασφαλή χώρο οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί

tags :
Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Σε ασφαλή χώρο οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί
Οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15 Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο
Σε ενημέρωση για τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς, που κατηγορούνται για σχέδιο δολοφονίας του Recep Tayyip Erdogan και πέρασαν στην Ελλάδα από τις 15 Φεβρουαρίου, προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ειδικότερα, με αφορμή αναφορές σε Μέσα Ενημέρωσης, το υπουργείο διευκρινίζει ότι, οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15 Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο.
Είχε προηγηθεί νωρίτερα άτυπη διάψευση εκ μέρους της κυβέρνησης των πληροφοριών που μεταδόθηκαν από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ότι οι δύο Τούρκοι κομάντος κρατούνται από την ΕΥΠ, ενώ σε τουρκικά και ελληνικά ΜΜΕ επικρατεί σχετική «αναστάτωση» για το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, αξιωματούχος αποκάλυψε πώς «κατά την άτυπη ανάκρισή τους, παραδέχθηκαν ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των μελών των ειδικών δυνάμεων που μετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του τούρκου προέδρου».
Σημειώνεται πως έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (23/2) οι τουρκικές αρχές δεν είχαν καταθέσει επίσημο αίτημα έκδοσής τους, κάτι που ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης