Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Το πάρτι στην Τράπεζα Αττικής αποδεικνύει το νέο σύστημα διαπλοκής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ποτάμι: Το πάρτι στην Τράπεζα Αττικής αποδεικνύει το νέο σύστημα διαπλοκής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
«Το πάρτι της νέας διαπλοκής, που είναι ακριβώς ίδια με την παλιά», αναφέρει Το Ποτάμι
«Το πάρτι της νέας διαπλοκής, που είναι ακριβώς ίδια με την παλιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, με αφορμή  τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στον Άρειο Πάγο ενάντια της Attica Bank, που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής».
Το Ποτάμι υπογραμμίζει ότι « το πάρτι στην Τράπεζα Αττικής που αποκαλύπτει “Το Βήμα”, με ευνοημένους επιχειρηματίες κολλητούς της κυβέρνησης που πήραν δεκάδες εκατομμύρια δάνεια το 2015, αποδεικνύει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το νέο σύστημα διαπλοκής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι παρά τις κυβερνητικές πιέσεις και τις προσπάθειες χειραγώγησής της, προσπαθεί να λειτουργεί ανεξάρτητα.
Είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα, ώστε μετά τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, να έρθουν στην επιφάνεια όλες οι υπόγειες διαδρομές των μηχανισμών του νέου συστήματος εξουσίας, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους παλιούς».
Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» αποκαλύπτει τη μηνυτήρια αναφορά με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2016 και περιγράφει το πάρτι που είχε στηθεί με το Τράπεζα των Μηχανικών, πως  στήθηκε το κόλπο με χαριστικές χορηγήσεις στους κολλητούς με επιτόκια κάτω του κόστους και χωρίς εξασφαλίσεις, αλλά και ότι μόνο οι εταιρείες Καλογρίτσα πήραν 39 δάνεια το 2015.
Μάλιστα, κάνει λόγο για συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους, με μηδενική ή μερική εξασφάλιση, έκδοση μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων χορηγήσεων που είχαν δοθεί για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση "ημετέρων" για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης