Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Περισσότερο νεοφιλελεύθερη παρά αριστερή η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση

Γεωργιάδης: Περισσότερο νεοφιλελεύθερη παρά αριστερή η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση
Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί την επιστροφή της τρόικα, μοναδικό απότοκο της συμφωνίας του Eurogroup 
Περισσότερο νεοφιλελεύθερη παρά αριστερή χαρακτήρισε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι για την επίτευξη των στόχων δεν αρκεί μόνο η μείωση των δαπανών, αλλά πρέπει να γίνουν και ιδιωτικοποιήσεις, «τις οποίες ψηφίζουν αλλά δεν τις κάνουν στην πράξη», και να επιτευχθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές.
Επίσης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βραδυνή», ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ότι η επιστροφή της τρόικα «προφανώς αυξάνει τις πιθανότητες να κλείσει η αξιολόγηση», ενώ εξέφρασε την ελπίδα του τον Απρίλιο 2017 η χώρα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ε.Κ.Τ.
Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί την επιστροφή της τρόικα, μοναδικό απότοκο της συμφωνίας του Eurogroup και αποδίδει σε «προπαγάνδα» τις δηλώσεις της κυβέρνησης περί ενός «άλλου δημοσιονομικού μείγματος με παράλληλη ψήφιση αντιμέτρων».
«Αυτό που στην ουσία λένε είναι ότι θα ψηφίσουν σίγουρα τα μέτρα του 2% του ΑΕΠ για περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολογήτου και στο μέτρο που ξεπερνούν το στόχο του 3,5% του ΑΕΠ θα μπορούν για το επιπλέον κομμάτι να έχουν αντισταθμιστικά μείωση των φόρων», προσθέτει, ενώ εκφράζει δυσπιστία αναφορικά με τις εξαγγελίες για μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στην εστίαση από το 24% στο 13%, ευχόμενος «Μακάρι να το κάνουν».
Ερωτηθείς εάν θα ψήφιζε αυτά τα μέτρα, δηλώνει κατηγορηματικά «αποκλείεται να ψηφίσουμε τα μέτρα του κ. Τσίπρα».
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσυνέδεσε τον αντιπολιτευτικό λόγο της ΝΔ με το αίτημα για εκλογές, από την αιτιολογία ότι «δεν θα κλείσει η αξιολόγηση».
Πρόκειται, τονίζει, «για μεγάλη παρεξήγηση.
Ποτέ δεν συνέδεσε η Ν.Δ. τις εκλογές με το κλείσιμο της αξιολόγησης».
Διευκρινίζει ότι το αίτημα για εκλογές, έχει να κάνει με το ότι «θεωρούμε ότι η παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία βλάπτει τη χώρα» και εξηγεί ότι με τη συνεχή επανάληψή του αποσαφηνίζεται στην κοινωνία πως δεν ισχύει ότι «βολεύεται η Ν.Δ. γιατί ο Τσίπρας ψηφίζει τα μέτρα που θα ψήφιζε και αυτή».
Σε ό,τι αφορά στις εσωκομματικές αντιδράσεις ότι «σέρνεται» η Ν.Δ. από την επικοινωνιακή τακτική του Άδωνι, διαβεβαιώνει ότι την επικοινωνιακή του γραμμή δεν την εφευρίσκει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας «εγώ, ακολουθώ πάντα αυτό που μου λέει ο πρόεδρος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης