Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο η Άγκυρα - «Κακομαθημένο παιδί ο Καμμένος»

Ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο η Άγκυρα - «Κακομαθημένο παιδί ο Καμμένος»
Ο επικεφαλής του τουρκικής διπλωματίας σχολίασε όλο νόημα πως οι Έλληνες γνωρίζουν τις δυνατότητες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων
Ολοένα και αυξάνεται η προκλητικότητα από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης, με τον «δραστήριο» των τελευταίων 24ωρων να είναι ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας, Mevlut Cavosoglu, ο οποίος «έβαλε στο μάτι» τον Πάνο Καμμένο.
Όλα ξεκίνησαν χθες 25 Φεβρουαρίου 2017, όταν αρχικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας απάντησε στην αποστροφή του Νίκου Κοτζιά ότι αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια «γιατί η χώρα μας είχε λάβει τα μέτρα της».
«Αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει.
Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», σχολίασε ο κ. Cavusoglu, επικαλούμενος μάλιστα την κρίση του 1996 ανάμεσα στις δύο χώρες.
Επίσης, σε ό,τι αφορά στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που η Ελλάδα αρνήθηκε να εκδώσει, τόνισε ότι η χώρα μας «εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών», σημειώνοντας ότι «αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη».
«Αυτό δεν μας προκαλεί απορία», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός, σχολιάζοντας πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».
Η απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης ήρθε σήμερα, και ήταν πολύ σκληρή.
«Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Cavusoglu ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο κ. Σημίτης αλλά ο κ. Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο κ. Πάγκαλος - ο οποίος είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις παίρνει ο αέρας - αλλά ο κ. Κοτζιάς και υπουργός Εθνικής Άμυνας εγώ.
Δεν υπάρχει λοιπόν τέτοιο θέμα, να πατήσει σε ελληνικό νησί ο κ. Cavusoglu ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή.
Θα αντιμετωπιστεί άμεσα.
Η πολιτική των Σημίτη και Πάγκαλου, που προσφάτως πέρασε και στη ΝΔ, έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή», δήλωσε σε πολύ έντονο ύφος ο Πάνος Καμμένος.
«Άμα θέλουν, να δούμε.
Θα πατήσουν, μετά θα φύγουν από εκεί…;
Να δω πως θα φύγουν μετά», σημείωσε όλο νόημα, διαβεβαιώνοντας:
«Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση, με πολύ υψηλό ηθικό και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση με ηρεμία, με σωφροσύνη αλλά και με αποφασιστικότητα».
Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να κάνει πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα και επεσήμανε ότι στην κυβέρνηση αυτή «οι αέρηδες δεν παίρνουν σημαίες, τις σημαίες τις υπερασπιζόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας.
Για εμάς λογικές Πάγκαλου και Σημίτη δεν υπάρχουν, τελείωσαν, πέθαναν».
Στις δηλώσεις απάντησε χθες και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας για τον κ. Cavusoglu ότι «όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί».
«Ο κ. Cavusoglu ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι' αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις.
Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας.
Ο καθείς και το μέτρο του», συμπλήρωνε το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο κ. Cavusoglu ωστόσο επανήλθε δριμύτερος, απευθύνοντας προσβλητικά σχόλια προς τον Έλληνα υπουργό.
Ο Τούρκος αξιωματούχος αποκάλεσε τον κ. Καμμένο το «κακομαθημένο παιδί» της ελληνικής κυβέρνησης, καλώντας μάλιστα την Αθήνα «να τον θέσει υπό έλεγχο ώστε να μην εμποδίζει την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Ο κ. Cavosuglu ισχυρίστηκε πως ο υπουργός Εθνικής Αμύνης είναι άνθρωπος με συμπλέγματα και ότι δεν προτίθεται να τον λάβει υπόψη του, κατηγορώντας μάλιστα τον έλληνα υπουργό ότι με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να βλάψει τον ελληνοτουρκικό διάλογο.
Ο επικεφαλής του τουρκικής διπλωματίας σχολίασε επίσης με νόημα πως οι Έλληνες γνωρίζουν τις δυνατότητες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, τονίζοντας ότι δεν είναι σοφό να πιέζει κανείς την Άγκυρα πέρα από τα όριά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης