Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ): Κανείς δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση – Χρειάζεται εθνική συνεννόηση

Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ): Κανείς δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση – Χρειάζεται εθνική συνεννόηση
«Μόνη δέσμευση που υλοποίησε ο Τσίπρας είναι η γραβάτα που δεν φόρεσε» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης
«Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης στοιχίζει στην αξιοπιστία της Ελλάδας και οδηγεί σε ασφυξία την πραγματική οικονομία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Παύλος Χρηστίδης, προσθέτοντας πως «κανείς δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση».
Ειδικότερα, ο κ. Χρηστίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ereportaz, σημείωσε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση  «ούτε ο λαός, ούτε οι ευρωπαίοι, ούτε ,μάλλον, και οι βουλευτές της που άλλα αποφασίζουν στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα καλούνται να "προνομοθετησουν"», ενώ «το ακριβό αντάλλαγμα για τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ Τσίπρα για την επιστροφή της τρόικας θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός».
Κατά τον ίδιο, «οι συριζανελ βρίσκονται σε αδιέξοδο και για να βγει η Ελλάδα από αυτό, χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής, ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».
«Το μόνο που απομένει για την δεύτερη αξιολόγηση, είναι να δούμε αν θα παραιτηθεί ο κ. Τσακαλωτος, όπως είχε δεσμευτεί, στην περίπτωση που πέσει το ύψος του αφορολόγητου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποτελούν τις δυο όψεις του αντιμνημονιακού λαϊκισμού.
Υποσχέθηκαν τα πάντα, για να πάρουν την εξουσία και στη συνέχεια έκαναν στροφή 180 μοιρών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην κυβερνητική, είτε στην αντιπολιτευτική διαδρομή αποτελεί την επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.
Ήρθε στην εξουσία με την δέσμευση ότι θα διώξει την τρόικα και σήμερα πανηγυρίζει που την φέρνει πίσω.
Μόνη δέσμευση που υλοποίησε ο κ. Τσιπρας είναι η γραβάτα που δεν φόρεσε.
Από την άλλη, η ΝΔ αποτελεί τον εκφραστή της συντήρησης στη χώρα, είναι το κόμμα του πρώτου αντιμνημονίου, που υποσχέθηκε Ζάππεια και βρέθηκε τις πλατείες των αγανακτισμένων. Ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με τους κκ Μερκελ και Σόιμπλε και οφείλει να απαντήσει καθαρά στον ελληνικό λαό για τις ευθύνες της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, όπως έχουν αποτυπωθεί και σε αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και για το ασαφές σχέδιο του, για την αντιμετώπιση της λιτότητας που επέβαλαν στην ΕΕ οι κκ Μερκελ, Σόιμπλε και Σαρκοζί.
Για την μεγάλη οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η περίοδος των δεύτερων ρόλων έχει τελειώσει».
Τόνισε δε, πως «το  ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία επτά χρόνια, είναι το μοναδικό κόμμα που πάντοτε έβαλε το εθνικό συμφέρον, πάνω από το κομματικό».
Κατά τον ίδιο, «για να αφήσουμε πίσω κρίση και μνημόνια χρειάζεται εθνική συνεννόηση, διαφορετικά η μικροκομματική αντίληψη θα οδηγήσει σε εθνική καταστροφή».
Μεταξύ άλλων είπε, «η Δημοκρατική Συμπαράταξη μιλά για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, με τη συμμετοχή των δυο πρώτων κομμάτων, ήδη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015», ενώ «η ανικανότητα και οι εμμονές των συριζανελ και οι ανούσιες συγκρούσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν αφήνουν περιθώρια συναίνεσης.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι στη Συμπαράταξη γνωρίζουμε οτι οι εκλογές από μόνες τους, δεν θα αντιμετωπίσουν τις αιτίες και τα αποτελέσματα της κρίσης, τις  οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες που διογκώνονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης