Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Αν ο Τσίπρας είχε την ελάχιστη ευθιξία θα είχε οδηγήσει από καιρό τη χώρα σε εκλογές

tags :
Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Αν ο Τσίπρας είχε την ελάχιστη ευθιξία θα είχε οδηγήσει από καιρό τη χώρα σε εκλογές
«Η λύση δεν είναι η έξοδος απ’ το ευρώ», τόνισε ο Γραμματέας ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκης
«Αν ο κ. Τσίπρας είχε την ελάχιστη ευθιξία και υπηρετούσε το Λαό κι όχι την ιδιοτέλειά του και τον κομματικό του στρατό, θα είχε οδηγήσει από καιρό τη χώρα σε εκλογές», ανέφερε σε συνέντευξή του  στη Δημοκρατική της Ρόδου ο Γραμματέας ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης.
Αφού ανέφερε ότι «η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι μια κατάσταση που μπορεί να την προκαλέσει η εκάστοτε κυβέρνηση», συνέχισε λέγοντας «ας μην τρέφουμε όμως φρούδες ελπίδες, δεν πρόκειται να το πράξουν.
Όποτε όμως κι αν γίνουν οι εκλογές, προϋπόθεση για να οδηγήσουν σε λύση και όχι σε διαιώνιση των προβλημάτων, είναι οι πολίτες, δια της ψήφου τους, να επιβάλουν την εθνική συνεννόηση, κι αυτό, όπως προείπα, θα γίνει αν δεν επιτρέψουν σε κανένα κόμμα να παίξει το ρόλο του πολιτικού «Γολιάθ» κι αν θέσουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στη θέση του βασικού πρωταγωνιστή στον αριστερό – προοδευτικό πόλο του πολιτικού μας συστήματος».
Ο ίδιος αναφερόμενος στην αξιολόγηση τόνισε πως «το ατύχημα το έχουμε πάθει από τότε που αυτή η ανίκανη, ανερμάτιστη και αναξιόπιστη κυβέρνηση των εθνικολαϊκιστών ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης της Χώρας».
Όπως είπε, «την εβδομάδα που μας πέρασε η κυβέρνηση πανηγύριζε επειδή οι εκπρόσωποι της τρόικας ξαναγυρίζουν στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν το σχεδιασμό που θα οδηγήσει σε προνομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων και σε ευχολόγια περί δήθεν αντισταθμιστικών, αν και εφόσον επιτευχθεί ο όρος για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για το 2018, γεγονός που συνεπάγεται άγρια λιτότητα και νέα αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών.
Μας περνάνε για «ιθαγενείς», αφού έχουν ήδη δεχθεί προκαταβολικά την μείωση των συντάξεων, του αφορολόγητου, και την αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αλλά ακόμα κι αυτή καθ’ αυτή η «ασπιρίνη» ενός αντισταθμιστικού μέτρου για κάθε ένα νέο μέτρο που θα λαμβάνουν είναι έωλη».
Μιλώντας για τα περί Grexit είπε πως το σενάριο αυτό δεν είναι καινούργιο και «το απεργάζονται όλοι οι σκοτεινοί κύκλοι της Ευρώπης και το σιγοντάρουν εκούσια ή ακούσια διάφορες ιδεοληπτικές πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της Χώρας».
Είναι γεγονός, σύμφωνα με τον κ. Ξεκαλάκη, «ότι, οι συμπολίτες μας, βλέποντας την υποχώρηση του βιοτικού τους επιπέδου τα τελευταία χρόνια και την αδυναμία των αστικών πολιτικών δυνάμεων να συνεννοηθούν προς την κατεύθυνση της εξόδου από την κρίση, όλο και πιο έντονα «φλερτάρουν» μ’ ένα τέτοιο σενάριο.
Όμως είναι τελείως διαφορετικό ως πολίτης να επιλέγεις τη λάθος «θεραπεία», που στην πολιτική μεταφράζεται σε μετάνοια ως προς την εντολή, δια της ψήφου, σε ένα κόμμα για να κυβερνήσει, απ’ το να «αυτοκτονείς» μέσω μιας επιλογής που καθιστά μη αναστρέψιμη την κατάσταση και μετατρέπει τη Χώρα σε τριτοκοσμική».
Υπογράμμισε δε, πως «η λύση δεν είναι η έξοδος απ’ το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η πάλη των Λαών και των Προοδευτικών Δυνάμεων για τη βαθμιαία μετάβαση από τη σημερινή ατελή νομισματική ένωση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμμένουν με συνέπεια στη θέση που από το 2010 έχουμε εκφράσει περί αναγκαιότητας εθνικής συνεννόησης», κάτι που σήμερα «επτά χρόνια μετά, αρχίζει να εμπεδώνεται μέρα με την ημέρα στη συνείδηση κάθε Έλληνα πολίτη, ότι καμία μονοκομματική κυβέρνηση ή πολυκομματική, αποτελούμενη από κόμματα όπου το ένα υπερτερεί συντριπτικά των άλλων σε εκλογικό ποσοστό, δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματά του».
«Δεν μας αφορά η κυβερνητική θεσιθηρία, στοχεύουμε στην προγραμματική ηγεμονία και καλούμε τους προοδευτικούς Έλληνες Πολίτες να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών μας θέσεων», αποσαφήνισε και συμπλήρωσε ότι  «τρεις είναι οι μετεκλογικές προϋποθέσεις για να τη δούμε να υλοποιείται στην πράξη: Πρώτη, η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να μπορέσει να λειτουργήσει καταλυτικά στην ενσάρκωσή της, εντός του ασφυκτικού πλαισίου που ορίζει το Σύνταγμα.
Δεύτερη, το κλείσιμο της εκλογικής ψαλίδας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, κατά τα πρότυπα των εκλογών του Μαΐου του 2012.
Τρίτη, η πολιτική ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. και η άρση της αγωνίας των αρχηγών τους να καταγράψουν στο βιογραφικό τους επιπλέον ή κάποιους μήνες αντίστοιχα ως Πρωθυπουργοί».
Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «σε κάθε επίσκεψη που πραγματοποιούμε σε όλη τη Χώρα διαπιστώνεται σημαντική αύξηση της κοινωνικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ και της Συμπαράταξης κι αυτό είναι κάτι που μας δίνει δύναμη, αλλά δεν μας εφησυχάζει», αλλά και πως «δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων, θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και μέσα από την εφαρμογή των πολιτικών μας θέσεων να δίνουμε προοπτική σε κάθε Έλληνα Πολίτη».
Κληθείς να απαντήσει  γιατί δεν προχώρησε η προσπάθεια με το ‘Ποτάμι’, ο κ. Ξεκαλάκης είπε «όσο υπάρχουν στελέχη που θέτουν την αναγκαιότητα δημιουργίας της μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης πάνω από τη λογική διαχείρισης και κατανομής των διαφόρων αξιωμάτων, ποτέ μη λες ποτέ.
Το κάλεσμα προς όλες τις όμορες ιδεολογικά πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις ή συλλογικότητες είναι διαρκές και ειλικρινές.
Τους καλούμε όλους, χωρίς προαπαιτούμενα, να συμμετέχουν στις διαδικασίες της Συμπαράταξης, για να συνδιαμορφώσουμε τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο της Προοδευτικής Παράταξης που θα αφορά την κοινωνία, θα συμμετέχει η κοινωνία, θα διεξαχθεί για την κοινωνία και που το περιεχόμενο κι φυσιογνωμία του θα προκύψει από τη σύνθεσή του.
Ένα συνέδριο που θα κριθεί στη βάση των διαφορετικών ρευμάτων σκέψης, των πολιτικών και όχι των υπαρκτών ή εικονικών μικροκομματικών συσχετισμών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης