Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά
«Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος
Για «απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά», κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι χρειάζεται επείγουσα σύγκληση και επίσημη, πλήρης ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας, σημειώνει ότι  «η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως και από βήματος Βουλής, προειδοποιήσει για την πολιτική επιλογή της 'Άγκυρας να διατηρήσει και να κλιμακώσει την πολιτική αμφισβήτησης και την ένταση στο Αιγαίο.
Η απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζεται με ρηχούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και προσωπικές "βεντέτες".
Αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και σχέδιο.
Με συντονισμένη διπλωματική δράση και επιχειρησιακή επάρκεια απαιτείται άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ που πρέπει να ενημερωθούν για την επικίνδυνη πλέον, τουρκική συμπεριφορά.
Στο εσωτερικό, όπως έχουμε ήδη ζητήσει με επιστολή προς τον κ. Κοτζιά, χρειάζεται επείγουσα σύγκληση και επίσημη, πλήρης ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής».
Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος ολοκληρώνει τη δήλωσή του με «μια συμβουλή προς την κυβέρνηση.
Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ.
Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης