Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση ακύρωσε στην πράξη τα καταστροφικά σενάρια – Καμία ρωγμή με τους ΑΝΕΛ

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση ακύρωσε στην πράξη τα καταστροφικά σενάρια – Καμία ρωγμή με τους ΑΝΕΛ
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα, επιτυχία το ότι συμφωνήθηκε το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Επιτυχία χαρακτήρισε το γεγονός ότι στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου συμφωνήθηκε το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κοινωνία έχει υπερβεί το όριο αντοχής της για επιπλέον λιτότητα.
«Βρισκόμαστε στην αρχή της τελικής ευθείας σε έναν αγώνα που κράτησε μήνες όπως αποδείχθηκε.
Ακυρώσαμε στην πράξη τα καταστροφικά σενάρια.
Δηλαδή, τα σενάρια ασφυξίας τύπου 2015, ακυρώσαμε στην πράξη τα σενάρια της μονομερούς επιβολής μέτρων, δεν έγινε πράξη η επιθυμία όσων ονειρεύονταν εκλογές με την αξιολόγηση ανοικτή και τέλος η ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα γίνονταν δήθεν μετά τις γερμανικές εκλογές.
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, που είναι αντιπρόεδρος της Κομισιόν και προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, της ευρωδεξιάς δηλαδή, δήλωσε ότι η διαδικασία μπορεί αν έχει ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο Εurogroup.
Ένα είναι σίγουρο, ότι το συμφέρον και η επιδίωξη της Ελλάδας είναι η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης» τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος επιτέθηκε και στη ΝΔ, υποστηρίζοντας πως ενώ προέβλεπε την απόλυτη κόλαση, αμέσως μετά το αποτέλεσμα του Eurogroup έπαψε να μιλά.
«Η εξαφάνιση από τον δημόσιο λόγο του κ. Μητσοτάκη δικαιολογείται εφόσον είναι λόγω γρίπης, η απουσία όμως του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη είναι εκκωφαντική» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.
«Ας μην το παίζουμε όλοι ειδικοί επί των μέτρων και της συμφωνίας.
Ας δώσουμε, τουλάχιστον εμείς, όσοι είμαστε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την πλήρη εξουσιοδότησή μας στους Χουλιαράκη, Τσακαλώτο, Τσίπρα να διαπραγματευτούν και να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» τόνισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία ρωγμή στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων.
«Έχουμε μια καλή συνεργασία, δίνουμε μάχες για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.
Η συμμαχία μας με τον κ. Καμμένο δεν σημαίνει ιδεολογική ταύτιση, ούτε σύγκλιση.
Η κυβέρνηση με την παρούσα σύνθεση της πρέπει να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει, το ζήτημα άλλων πολιτικών προσεγγίσεων δεν πρέπει να το "κάψουμε" και να το καταναλώσουμε στο σήμερα, σήμερα προχωράμε όπως αποφασίστηκε το Σεπτέμβρη του 2015, δεν θυμάμαι τότε να είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης.
Αναφερθείς στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ή σύγκλισης των πολιτικών δυνάμεων στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν σε σκληρά μέτρα, είπε ότι «δεν θα κάνουμε την χάρη στους κυρίους Μητσοτάκη και Γεωργιάδη που έχουν πάθει στερητικό σύνδρομο καθώς πέρασαν δύο χρόνια στην αντιπολίτευση».
«Θα περάσουν τουλάχιστον άλλα δυο χρόνια στην αντιπολίτευση» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης