Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Στόχος μας η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς λιτότητας με την κοινωνία όρθια

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Στόχος μας η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς λιτότητας με την κοινωνία όρθια
Ενδεχόμενη μείωση του αφορολόγητου, θα πρέπει να συνοδεύεται από μείωση ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ ή φορολογίας επιχειρήσεων είπε η κα.Παπαδοπούλου
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς λιτότητας με την ελληνική κοινωνία όρθια» διατύπωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, η οποία υποστήριξε πως ενδεχόμενη μείωση του αφορολόγητου θα πρέπει να συνοδεύεται από μείωση στον ΕΝΦΙΑ, στο ΦΠΑ ή στη φορολογία επιχειρήσεων.
«Βασικός στόχος μας στη διαπραγμάτευση είναι πώς η ελληνική κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, το οποίο στηρίζουμε, θα μπορέσει διεκδικήσει περισσότερα για τα δικά μας εθνικά συμφέροντα.
Θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ότι ενδεχόμενη μείωση του αφορολόγητου θα πρέπει να συνοδεύεται από μείωση στον ΕΝΦΙΑ, στο ΦΠΑ ή στη φορολογία επιχειρήσεων.
Καλύτερα όμως να μην προδικάζουμε και να μην προεξοφλούμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης η οποία είναι σε εξέλιξη.
Η κοινοβουλευτική μας ομάδα και βέβαια το κίνημά μας θα αξιολογήσει συνολικά το αποτέλεσμα και θα προχωρήσει αναλόγως.
Στόχος όλων μας παραμένει η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς λιτότητας με την ελληνική κοινωνία όρθια» τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κα.Παπαδοπούλου.
Ερωτηθείσα για το εάν ήταν θετικό για την Ελλάδα το αποτέλεσμα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, η κα.Παπαδοπούλου τόνισε ότι «στο τελευταίο Eurogroup υπήρξε μια καταρχήν συμφωνία ότι δεν θα εφαρμοστούν μέτρα χωρίς «αντίμετρα» από 1-1-2019 και ότι το ισοζύγιο θα είναι μηδενικό».
«Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών που θα έρθουν στη συνέχεια θα τα οριοθετήσουν συγκεκριμένα στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε.
Η στόχευσή μας είναι ξεκάθαρη.
Αναμένουμε ότι με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα μπορέσουμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης που θα οδηγήσει στην εμπιστοσύνη ξένων και Ελλήνων επιχειρηματιών στην οικονομία μας ώστε να καταπολεμηθεί η μάστιγα της ανεργίας που είναι και το ζητούμενο.
Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία η σημερινή κυβέρνηση μείωσε στο 3,5% από το 4,5% που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Με τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα.
Είναι κοινή εκτίμηση -της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, ειδικά της Κομισιόν- ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, κάτι που νομίζω ότι θα δώσει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα το 2017 και το 2018.
Ο μεγάλος στόχος μας παραμένει βεβαίως η ρύθμιση του χρέους.
Η αρχή έγινε με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που παρά τα υποκριτικά δάκρυα της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνει τίποτα, έγιναν δεκτά από την ΕΚΤ.
Το επόμενο βήμα είναι να προσδιοριστούν τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για τη λύση του χρέους.
Μπορούμε να διατηρούμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.
Πιστεύω ότι οι Κασσάνδρες θα διαψευσθούν ακόμα μια φορά, όπως έγινε και με την πρώτη αξιολόγηση.
Σε κάθε περίπτωση πρωταρχικό μας μέλημα, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συνολικά της κυβέρνησης, είναι να ισορροπήσουμε στο μέτρο του δυνατού τη δεινή οικονομική κατάσταση των τελευταίων επτά χρόνων που βιώνει ο Έλληνας πολίτης από την επονείδιστη υπαγωγή της πατρίδας μας στο καθεστώς των μνημονίων και του ΔΝΤ το οποίο εισήγαγαν κόμματα του παρελθόντος που σήμερα διεκδικούν να επανέλθουν σαν σωτήρες της καταστροφικής κατάστασης που δημιούργησαν» είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.
Ως προς τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ, η κα.Παπαδοπούλου είπε ότι «έχει υπάρξει μια έντιμη συμφωνία ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα με σαφείς ιεραρχημένους στόχους, μεταξύ αυτών την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς και τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο».
«Οποιαδήποτε πρόταση για συνύπαρξη με το ΠΑΣΟΚ προσκρούει σε αυτό το θεμελιώδες στοιχείο αυτής της έντιμης συμφωνίας» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης