Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανάτσιου: Επεξεργαζόμαστε νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας – Στόχος να γίνουν πιο αναλογικά

Παπανάτσιου: Επεξεργαζόμαστε νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας – Στόχος να γίνουν πιο αναλογικά
Επιδίωξη μας είναι με τη νέα ρύθμιση κάποιοι να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους είπε η υφυπ. Οικονομικών
Νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας προκειμένου η επιβάρυνση να καταστεί πιο αναλογική εξετάζει η κυβέρνηση, όπως υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου.
Σε δηλώσεις της στο Κόκκινο η κα.Παπανάτσιου υποστήριξε ότι επιτροπή μελετά όλες τις παραμέτρους, π.χ. την παλαιότητα, την αξία, τις εκπομπές ρύπων, τα κυβικά, έτσι ώστε να υπάρξει ένα πιο αναλογικό σύστημα από αυτό που ισχύει σήμερα.
«Η προσδοκία μας είναι αυτό να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να ξέρει και η αγορά πώς θα κινηθεί σε σχέση με το αυτοκίνητο.
Επιδίωξη είναι με το νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας κάποιοι να πάρουν τις πινακίδες πίσω για οχήματα που τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν να ακινητοποιήσουν λόγω του υψηλού κόστους» τόνισε η κα.Παπανάτσιου
Ερωτηθείσα για το θέμα της εισαγωγής των POS και της χρήσης πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, η κα.Παπανάτσιου ανέφερε ότι «η πρώτη ομάδα επαγγελματιών θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά αυτές τις δυνατότητες ηλεκτρονικής πληρωμής μέχρι τις 30 Ιουνίου».
«Ήδη η ΚΥΑ Οικονομικών και Οικονομίας είναι σχεδόν έτοιμη, στις τελευταίες διορθώσεις και εντός της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης θα έχει κοινοποιηθεί» τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, η οποία ερωτηθείσα εάν επηρεάζεται η δυνατότητα του φορολογούμενου να χτίσει το αφορολόγητο με τέτοιες συναλλαγές ενώ δεν έχει επιβληθεί η πλήρης χρήση POS και άλλων τέτοιων μέσων, υποστήριξε  ότι «δεν έχει κανείς αυτή τη δικαιολογία».
«Είναι πολύ μικρό το ποσό που θα πρέπει κανείς να καλύψει, το 15% των συνολικών δαπανών.
Το POS είναι εργαλείο περισσότερο πάταξης της φοροδιαφυγής, παρά για το χτίσιμο του αφορολόγητου» τόνισε η κα.Παπανάτσιου.
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ η υφυπουργός είπε ότι αν ενδεχόμενη μείωση εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις, τόνισε ότι «σίγουρα υπάρχει θέληση και προσανατολισμός, όπως και το προηγούμενο διάστημα όταν μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ  στα ακίνητα χαμηλής αξίας.
«Έτσι και φέτος θα δούμε ποιες κατηγορίες μπορούμε να επιβαρύνουμε λιγότερο.
Είναι μέσα στην προοπτική και το σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου» υπογράμμισε η κα.Παπανάτσιου, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο υπό σχεδιασμό περιουσιολόγιο, που όπως είπε «θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται μέσα στο 2017 και από την αρχή του 2018 θα μπει σε εφαρμογή».
«Όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του καθενός θα είναι στο περιουσιολόγιο, που θα χρησιμοποιείται για το πόθεν έσχες, για να δικαιολογήσει δαπάνες, οτιδήποτε μπορεί να συγκρίνει και το κράτος και η Ανεξάρτητη Αρχή και το ΥΠΟΙΚ, εισοδήματα, περιουσία και δοσοληψίες» τόνισε η κα.Παπανάτσιου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης