Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Πρόωρο να μιλήσει κανείς για το τέλος της λιτότητας - Δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά συναντίληψη

Χρυσόγονος: Πρόωρο να μιλήσει κανείς για το τέλος της λιτότητας - Δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά συναντίληψη
Οι συμφωνίες με τους δανειστές θα είναι πάντα οδυνηρές υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για το τέλος της λιτότητας διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, επισημαίνοντας ότι οι συμφωνίες με τους πιστωτές θα είναι πάντα οδυνηρές.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς αν είναι πρόωρη η συζήτηση για το τέλος της λιτότητας ο κ.Χρυσόγονος είπε πως προφανώς και είναι πρόωρη.
«Και η Νέα Δημοκρατία που σε υψηλότατους τόνους λέει ότι θα έχουμε τρομερή λιτότητα αλλά και να προδιαγράψουμε το οριστικό τέλος της λιτότητας και τα δύο είναι τελείως πρόωρα.
Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει μία συναντίληψη μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών σε ορισμένες βασικές παραμέτρους.
Θα δούμε πώς θα εξειδικευτεί αυτή και πού θα καταλήξουμε» είπε ο κ.Χρυσόγονος.
«Αλλά επαναλαμβάνω ότι η ουσία δεν είναι η όποια συμφωνία επετεύχθη.
Οι συμφωνίες με τους δανειστές, στον έναν ή τον άλλον βαθμό, θα είναι πάντα οδυνηρές, ακριβώς γιατί ο δανειστής έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη και για τον επιπλέον λόγο ότι οι δανειστές, στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι “φυσιολογικοί” δανειστές.
Το φυσιολογικό για τα κράτη είναι να δανείζονται από τις αγορές, όχι από άλλα κράτη.
Όταν πας με το χέρι ανοιχτό και ζητάς δανεικά από τα άλλα κράτη, οι όροι θα είναι λιγότερο ή περισσότερο επαχθείς προκειμένου να αποτρέψουν κι άλλους επίδοξους να καταφύγουν στην ίδια τεχνική» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης