Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Το 4ο μνημόνιο μπήκε από το παράθυρο - Οι δανειστές έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από την Ελλάδα

tags :
Μητσοτάκης: Το 4ο μνημόνιο μπήκε από το παράθυρο - Οι δανειστές έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από την Ελλάδα
«Οξύμωρο να με κατηγορεί για αντιπατριωτική στάση ο Τσίπρας - Διεκδικώ το καλύτερο για την Ελλάδα - Το αίτημα για εκλογές είναι συνεχές»
Από το παράθυρο «μπήκε» ήδη στην Ελλάδα το 4ο μνημόνιο, όπως εκτίμησε σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.
Ο ίδιος επεσήμανε, ότι τα πράγματα θα ήταν σήμερα καλύτερα στην Ελλάδα αν είχαν γίνει ήδη εκλογές και είχε αναδειχθεί κυβέρνηση η ΝΔ, τονίζοντας ότι το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές είναι διαρκές.
Ο Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο υπερψήφισης από τη ΝΔ των μέτρων για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση Τσίπρα έναντι των δανειστών, επισημαίνοντας, ότι «τον λογαριασμό των μέτρων θα τον φορτωθεί ο ίδιος ο Τσίπρας... δεν ψηφίζουμε τίποτα από το δημοσιονομικό πακέτο».
Παρά ταύτα, αν η ΝΔ καταστεί κυβέρνηση, θα εφαρμόσει όσα η χώρα έχει αναλάβει να υλοποιήσει, όμως παράλληλα θα διεκδικήσει από τους δανειστές καλύτερους όρους, περισσότερο δημοσιονομικό χώρο, μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ θα κάνει μεταρρυθμίσεις, θα απελευθερώσει την οικονομία και θα προσελκύσει επενδύσεις μέσω απλοποιήσεων και κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, ότι οι δανειστές προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά με υπερβολικές απαιτήσεις.
Μάλιστα, επεσήμανε πως υπάρχει ευθύνη και στους δανειστές για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγηση: «Τους δώσαμε πάτημα», όπως πρόσθεσε.
Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα, ότι δεν προχωρά τις αποκρατικοποιήσεις, δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και αντί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, «φορτώνει με λογαριασμους τον λαό».
Για την πρόσφατη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως τους επεσήμανε, ότι δεν τίθεται ζήτημα Grexit και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση (QE).
Όπως ανέφερε ο Μητσοτάκης, η ΝΔ θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων μόνη της, προσθέτοντας, ότι «είμαστε ανοιχτοί να προσελκύσουμε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες... θα καλέσω και μη πολιτικά προσωπα να βοηθήσουν σε μία μεγάλη προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης».
Για τον ίδιο, ο μόνος τρόπος να ξεφύγει η Ελλάδα από την εποπτεία των δανειστών είναι το προγραμμα της ΝΔ.
Τόνισε, ότι το Δημόσιο είναι ο μεγάλος ασθενής, «πάει πίσω την επιχειρηματικότητα, στραγγαλίζει τις προσπάθειες της κοινωνίας».
Ο Μητσοτάκης επεσήμανε, ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει αναλογία μίας πρόσληψης στο Δημόσιο ανά πέντε αποχωρήσεις για μια περίοδο πέντε ετών, ξεκαθαρίζοντας, ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθούμε παράνομες μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο».
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, το υπουργείο Υγείας «προσλαμβάνει υπαλλήλους που δεν χρειάζονται για να φτιάξει το παρακράτος και όχι νοσηλευτές ή γιατρούς».
Ο Μητσοτάκης δεν απέκλεισε αυξήσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, όμως είπε, ότι αυτή θα έρχεται ως επιβράβευση μετά από μια διαδικασία αξιολόγησης.
Υποσχέθηκε, ότι αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, θα υπάρξει Εξεταστική Επιιτροπή για τα capital controls και τα πεπραγμενα της τωρινής κυβέρνησης.
«Θα προτείνουμε ένα νέο εκλογικό σύστημα, όχι όμως την απλή αναλογική, που είναι καταστροφική για τη χώρα», όπως σχολίασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης