Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Να κλείσει η αξιολόγηση αλλά χρειάζεται ψυχραιμία – Είναι δύσκολη διαπραγμάτευση

Χρυσόγονος: Να κλείσει η αξιολόγηση αλλά χρειάζεται ψυχραιμία – Είναι δύσκολη διαπραγμάτευση
Δεν δικαιολογούνται ούτε πρόωροι πανηγυρισμοί ούτε πλήρης απαισιοδοξία τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό πρέπει να γίνει με ψυχραιμία διότι η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη.
«Δεν δικαιολογούνται ούτε οι πρόωροι πανηγυρισμοί ούτε και η πλήρης απαισιοδοξία» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Χρυσόγονος, αναφέροντας ότι θέλει να ελπίζει ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύση «εάν είναι δυνατό και έως τις 20 Μαρτίου, τουλάχιστον ως προς τα βασικά σημεία και ας μείνουν κάποιες παράμετροι για τις 7 Απριλίου».
«Η πάροδος του χρόνου δεν ενισχύει την διαπραγματευτική ισχύ της ελληνικής πλευράς, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει γιατί υπάρχει πίεση στην πραγματική οικονομία και θα μειώνει την διαπραγματευτική μας ισχύ, όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι.
Το ζητούμενο είναι να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση με το λιγότερο δυνατό κόστος και να καταφέρουμε να αλλάξουμε σελίδα το φθινόπωρο του 2018, όταν βγάλουμε τη χώρα στις αγορές.
Εάν αυτό δεν γίνει φοβάμαι ότι μας περιμένουν τα χειρότερα και μάλιστα δεν είναι το 4ο μνημόνιο που λένε κάποιοι, αφού θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει 4ος διακρατικός δανεισμός.
Για αυτό πρέπει να ανακτήσουμε την φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης