Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Προϋπόθεση για την επιτυχία της ευρωπαϊκής άμυνας η χρηματοδότηση από τον κοινοτικό προϋπολογισμό

Καμμένος: Προϋπόθεση για την επιτυχία της ευρωπαϊκής άμυνας η χρηματοδότηση από τον κοινοτικό προϋπολογισμό
Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι προϋπόθεση για την υπεράσπιση της Ε.E. και των πολιτών της είναι η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι το Γιβραλτάρ
Στην κοινή συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση της έως τώρα προόδου για τη στενότερη αμυντική συνεργασία των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι προϋπόθεση για την υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτών της είναι η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι το Γιβραλτάρ, με συνεργασία παράκτιων χωρών της Μεσογείου, όπως της Αιγύπτου, της Τυνησίας και του Μαρόκου.
Επίσης, επεσήμανε το παράδοξο από τη μία πλευρά να ζητείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ αύξηση των αμυντικών δαπανών και από την άλλη, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ζητούν μείωση των αμυντικών προϋπολογισμών, ιδιαίτερα της Ελλάδος, κατά 30%.
Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, προϋπόθεση για την επιτυχία της ευρωπαϊκής άμυνας αποτελεί η χρηματοδότηση των προγραμμάτων από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.
Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρότεινε να συσταθεί ομάδα εκπροσώπων των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών, η οποία θα συμβάλλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προετοιμασία των αποφάσεων για θέματα Άμυνας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης