Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Η Ε.Ε. άλλαξε στάση απέναντι στην Αίγυπτο - Εξετάζει τρόπους ανάπτυξης σχέσεων

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Η Ε.Ε. άλλαξε στάση απέναντι στην Αίγυπτο - Εξετάζει τρόπους ανάπτυξης σχέσεων
Σύμφωνα με τον Κοτζιά, στο σημερινό ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων εκφράστηκε η ανησυχία των ομολόγων του για τις εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια, ιδιαίτερα στην Αλβανία και στην πΓΔΜ
Την ικανοποίησή του για την αλλαγή της πολιτικής της Ε.Ε. απέναντι στην Αίγυπτο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
«Νομίζω ότι ήταν μια καλή μέρα για το Συμβούλιο, διότι άλλαξε την πολιτική του απέναντι στην Αίγυπτο και από μια συνεχόμενη αρνητική ατζέντα, πέρασε σε μια θετική, άρχισε δηλαδή να εξετάζει με ποιους τρόπους και μεθόδους μπορεί να αναπτύξει τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Αίγυπτο, η οποία είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κοτζιάς.
Σε ότι αφορά στο μεταναστευτικό, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι «σήμερα έγινε μια σύντομη συζήτηση».
Σύμφωνα με τον Κοτζιά, στο σημερινό Συμβούλιο εκφράστηκε η ανησυχία των ομολόγων του για τις εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια, ιδιαίτερα στην Αλβανία και στην πΓΔΜ. «Αυτό που υπογραμμίσαμε εμείς, είναι ότι το ζήτημα έχει να κάνει με το ότι πολλοί αντιλαμβάνονται την Ε.Ε. μόνο ως χορηγό χρημάτων και όχι ως μια προοπτική συμμετοχής σε ένα κέντρο εξουσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης