Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νικολόπουλος: Εμείς να ετοιμαζόμαστε για νέο νόμισμα κι ας μην θέλουν να το καταλάβουν Τσίπρας και Μητσοτάκης

Νικολόπουλος: Εμείς να ετοιμαζόμαστε για νέο νόμισμα κι ας μην θέλουν να το καταλάβουν Τσίπρας και Μητσοτάκης
«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ζητά να αποκτήσει η χώρα άμεσα ένα σχέδιο διαχείρισης εθνικής κρίσης για να μην υπάρξει ανώμαλη προσγείωση στο έδαφος της σκληρής πραγματικότητας, εάν πάψει ο αυτόματος πιλότος της Ο.Ν.Ε.»
Με αφορμή την χθεσινή διάσκεψη των Βερσαλλιών, όπου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημοποίησαν ότι η Ευρώπη θ’ αναπτύξει στην πορεία της, δύο και περισσότερες οικονομικές ταχύτητες, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τα τελευταία χρόνια ακούγονταν και γράφονταν ότι μπορεί να υπάρξουν δύο ευρώ, το «μαλακό» και το «σκληρό»…
Η Μέρκελ το είχε προαναγγείλει στο περιθώριο των εργασιών της πρόσφατης, ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στη Μάλτα, λέγοντας:
«Δεν μπορούν όλες οι χώρες να συμμετάσχουν με τους ίδιους ρυθμούς στη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Ήταν η πρώτη επίσημη δήλωση υπέρ της Ευρώπης των τουλάχιστον δύο ή και πολλών «ταχυτήτων», από τα χείλη της πολιτικού που εκπροσωπεί την ηγετική ευρωπαϊκή δύναμη και όμως στην Βουλή δεν έγινε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών.
Στην χτεσινή διάσκεψη των Βερσαλλιών, με την συμμετοχή των αρχηγών κρατών Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας αποφάσισαν την μετάλλαξη της ΟΝΕ.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι τάχθηκε υπέρ «μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης με μεγαλύτερη ολοκλήρωση και διαφορετικά επίπεδα ολοκλήρωσης» με την λογική ότι «τα κράτη-μέλη μπορεί να έχουν διαφορετικές φιλοδοξίες και η Ένωση πρέπει να προσφέρει, στις διαφορετικές αυτές φιλοδοξίες, διαφορετικές απαντήσεις.
Διατηρώντας, βέβαια, το ενιαίο σχέδιο».
Ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε: «Τάσσομαι υπέρ της ύπαρξης νέων μορφών συνεργασίας, υπέρ αυτών που λέμε διαφοροποιημένες συνεργασίες… Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία».
Πόσο πιο καθαρά να το πουν;
Μας δείχνουν, λοιπόν, την …πόρτα εξόδου, παρότι αυτό συνιστά την απαρχή της διάλυσης της νομισματικής ένωσης.
Ξεκάθαρα και η Ελλάδα εξωθείται στην μεγάλη επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Οι αρχηγοί της ΕΕ ομολόγησαν ότι η χώρα μας δεν έχει μέλλον στο ευρώ.
Οι Τσίπρας, Μητσοτάκης κλπ «συγγενείς» εξακολουθούν έντρομοι, δειλοί και μοιραίοι να παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ζητά να αποκτήσει η χώρα άμεσα ένα σχέδιο διαχείρισης εθνικής κρίσης για να μην υπάρξει ανώμαλη προσγείωση στο έδαφος της σκληρής πραγματικότητας, εάν πάψει ο αυτόματος πιλότος της Ο.Ν.Ε.
Είναι πια εθνικό έγκλημα ενώ έχει αναδειχτεί και επισήμως σε πολιτική κατεύθυνση, από τα πλέον αρμόδια χείλη, η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων!
Και ενώ χτες από τις Βερσαλλίες ανακοίνωσαν το «διαζύγιο» της Ελλάδος με την Ευρωζώνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πάσχων από «πολιτικό αυτισμό», δήλωνε πως :
«Είμαστε στον σκληρό πυρήνα του ευρώ».
Η υποκρισία περίσσευσε και τώρα πια δεν ωφελεί, παρά μόνον βλάπτει…. Και μάλιστα θανάσιμα.
Δυστυχώς, Ελλάδα «αυτονόητα» έγινε η πρώτη υποψήφια χώρα για να συμμετάσχει στην Ευρώπη της δεύτερης ταχύτητας.
Η άρνηση της αποδοχής της πραγματικότητας έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία της προετοιμασίας της χώρας και την απαρχή μιας οδυνηρής περιπέτειας…
Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε ότι πρέπει να μετατρέψουμε σε ευκαιρία την χτεσινή απόφαση των Βερσαλλιών.
Από σήμερα δεν υπάρχουν δραχμιστές και μη…
Υπάρχουν δόλιοι και «αυτιστικοί» πολιτικοί.
Υπάρχουν ο δρόμος της συντεταγμένης εξόδου και ο άλλος της παραίτησης.
Ελπίζω οι πολιτικοί ηγέτες να μην ακολουθήσουν, μοιραίοι και άβουλοι, τον δρόμο της αποσύνθεσης και της εξαθλίωσης της δόλιας της Πατρίδας, μέχρι και την οριστική διάλυση της Ε.Ε.
Ο Πρωθυπουργός πρέπει να ηγηθεί της νέας εθνικής μας προσπάθειας, με την «φυγή προς τα μπρος».
Για την Ελλάδα, για την κυβέρνηση και το πολιτικό της σύστημα, ήρθε η ώρα της μεγάλης ευθύνης.
Με ποιους όρους και ποιες προϋποθέσεις, θα εκδοθεί το «διαζύγιο» με την Νομισματική Ένωση, αυτό θα είναι και το σοβαρότερο και το πιο επικίνδυνο πρόβλημα.
Η αναγκαστική επιστροφή στην δραχμή, ξεκίνησε πλέον, δηλαδή χωρίς την κυβερνητική ή τέλος πάντων την βούληση της Ελλάδος!
Βαδίζουμε ολοταχώς σε άλλο νόμισμα.
Στο «μαλακό» ευρώ ή στην δική μας δραχμή, το ίδιο είναι…
Το δίλημμα που μπαίνει είναι: Θα πάρουμε την τύχη της Πατρίδας και της ζωής μας στα χέρια μας ή θα παραμείνουμε παρίες και ικέτες των Ευρωπαίων δανειστών – δυναστών;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης