Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμηρή απάντηση ΥΠΕΞ στον Cavusoglu: Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις

Αιχμηρή απάντηση ΥΠΕΞ στον Cavusoglu: Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις
Για την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι ο Πρ. Παυλόπουλος έχει έλλειψη γνώσεων σε βασικά θέματα του διεθνούς δικαίου
Με μια αιχμηρή τοποθέτηση απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στις νέες προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα και στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος έχει έλλειψη γνώσεων σε βασικά θέματα του διεθνούς δικαίου.
«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπ. Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση στην πρόσφατη τοποθέτηση του κ.Παυλόπουλου ότι «δεν είναι νοητές γκρίζες ζώνες στην περιοχή των Δωδεκανήσων» και ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας να θωρακίζει αμυντικά εναντίον κάθε επιβουλής, με όλα τα διαθέσιμα μέσα τα Δωδεκάνησα.
«Με έκπληξη και αγωνία παρακολουθούμε τις δηλώσεις του προέδρου της Ελλάδας που δεν αφήνουν ίχνος υποψίας για την έλλειψη γνώσης βασικών διεθνών κανόνων.
Η Συνθήκη της Λωζάννης λαμβάνοντας υπ’όψιν τις ανάγκες άμυνας της Τουρκίας έδωσε το καθεστώς αποστρατικοποίησης στα νησιά του Αιγαίου.
Και με την συνθήκη των Παρισίων αυτό το καθεστώς συνεχίστηκε και ενισχύθηκε.
Είναι καθήκον της Τουρκίας να εκφράζει τις αντιρρήσεις της στην στρατικοποίηση των νησιών αυτών από την Ελλάδα, που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας και αυτό είναι δικαίωμα μας που προκύπτει από το διεθνές δίκαιο αλλά και σημαντικό για την διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης» ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ.
«Η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο κατηγορεί τη χώρα μας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο.
Όμως η Ελλάδα δεν διστάζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ο ανώτατος εκπρόσωπός της κάνει προκλητικές δηλώσεις.
Και αυτό και στην Ε.Ε. και στη διεθνή κοινότητα δίνει κάποια βασικά στοιχεία για το ποιος αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο.
Η Ελλάδα κάνει αναφορά στο διεθνές δίκαιο για την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου, όμως όταν καλείται να εφαρμόσει τις δικές της υποχρεώσεις, τις αποφεύγει.
Παρά τις προκλητικές δηλώσεις και την ασταθή προσέγγιση της χώρας αυτής, θέλουμε να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινότητα πως δεν θα υποχωρήσουμε ούτε από τα δικαιώματα μας και την πίστη μας στην κρατική σοβαρότητα» επεσήμαινε στην ανακοίνωση του το τουρκικό υπ. Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης