Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Στόχος η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο έως τις 20 Μαρτίου - Σιωπή από τη ΝΔ

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Στόχος η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο έως τις 20 Μαρτίου - Σιωπή από τη ΝΔ
Η κυβέρνηση προχωρά για συνολική λύση υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Την θέση πως η κυβέρνηση έχει ως στόχο να φτάσει στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου με συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να δρομολογηθεί και το κλείσιμο της αξιολόγησης διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Αμανατίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά προς μια συνολική λύση, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα των εργασιακών παραμένει ακόμα «αγκάθι».
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι να είναι σε μια Ευρώπη που ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε όλες τις χώρες και η Ελλάδα να εξαιρείται.
Η επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα αποφέρει σημαντικό αποτέλεσμα και στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής.
Οι συζητήσεις διεξάγονται για τα μέτρα και τα αντίμετρα αλλά και για τα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά το 2018.
Εργαζόμαστε σκληρά και πιστεύω ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις, μένει να δούμε που θα καταλήξουμε για τα πλεονάσματα για μετά το 2019» υποστήριξε ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της.
«Η αντιπολίτευση επενδύει στην καταστροφολογία, η οποία μάλιστα την έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Υπάρχει μια σιωπή ακόμα και τώρα που ο κ. Μητσοτάκης είναι στις Βρυξέλλες, αναφέρεται στα εθνικά θέματα, αλλά γι' αυτά που διαπραγματευόμαστε  - όπως οι συλλογικές συμβάσεις και τα πλεονάσματα - δεν έχω δει κάποια κίνηση να βοηθά τη χώρα μας» είπε ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει εθνική στρατηγική ανάπτυξης.
«Εμείς εργαζόμαστε σε αυτό το σκέλος ώστε η ανάπτυξη να είναι και βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη, βγαίνοντας στο φως μετά το 2018» υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης