Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Χρ. Σπίρτζης απέκτησε έναν… απροσδόκητο σύμμαχο για τα έργα στην Κρήτη

Ο Χρ. Σπίρτζης απέκτησε έναν… απροσδόκητο σύμμαχο για τα έργα στην Κρήτη
Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι προχωρούν τα οδικά έργα που συμβάλουν στην ανάπτυξη του νησιού 
Έναν απροσδόκητο σύμμαχο βρήκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, με την ευκαιρία της επίσκεψης τους στην Κρήτη, αναγνώρισε ότι προχωρούν τα οδικά έργα που συμβάλουν στην ανάπτυξη του νησιού με την ολοκλήρωση του βόρειου οδικού άξονα, λέγοντας ότι το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση το προχωρούν.
Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε την μεγάλη έλλειψη στον τομέα των υποδομών του νησιού και αναφερόμενος στα μεγάλα έργα της Κρήτης τόνισε, ότι είναι υπέρ της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ, συμφωνώντας με την πρόταση της περιφέρειας και λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Έχουν χαθεί πολλές ζωές για να σφυρίζουμε αδιάφορα», ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην οδική ασφάλεια στο υπάρχον οδικό δίκτυο».
Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο Καστελίου, είπε πως περίμενε περισσότερο ανταγωνισμό, αλλά αφού υπάρχει μια τέτοια εταιρία, το έργο πρέπει να προχωρήσει, ώστε να προσελκύσει περισσότερες πτήσεις.
Παράλληλα ανέφερε, πως πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής το Νοέμβρη του 2016 που είχε κάνει δεκτή την εισήγηση Σπίρτζη για το συγκεκριμένο έργο (που ήταν η αποδοχή μετά από εξαντλητικό διάλογο με την περιφέρεια και τον κ. Αρναουτάκη, της πρότασής της) έλεγε για έργο χρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων μαζί με ΣΔΙΤ και πάντως χωρίς διόδια αφού όπως δήλωνε τότε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου:
Το έργο θα προχωρήσει με βάση την πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με ρήτρα ανταποδοτικότητας, με χρήματα σταθερό "ενοίκιο" δηλαδή που θα καταβάλει στον εργολάβο το κράτος από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης θα αποφευχθεί και η επιβολή διοδίων, η οποία έτσι κι αλλιώς θα ήταν προβληματική λόγω των ιδιαιτεροτήτων του συγκεκριμένου δρόμου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης