Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Το ερώτημα δεν είναι μόνο πότε αλλά και πώς θα κλείσει η αξιολόγηση

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Το ερώτημα δεν είναι μόνο πότε αλλά και πώς θα κλείσει η αξιολόγηση
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα χαμηλά και μεσαία στρώματα είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ
Την θέση ότι το ερώτημα δεν είναι μόνο το πότε αλλά και το πώς θα κλείσει η αξιολόγηση διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, υπογραμμίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση, είναι να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» η κα.Παπαδοπούλου τόνισε ότι ασκούνται πιέσεις από τους δανειστές για υιοθέτηση μέτρων που είναι απαιτήσεις από το φθινόπωρο του 2015.
«Άρα καταρρίπτεται το επιχείρημα της ΝΔ ότι, αυξάνεται ο λογαριασμός, επειδή η κυβέρνηση καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι σε περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου, πρέπει να μειωθεί ταυτόχρονα ο φόρος στις επιχειρήσεις και ο ΕΝΦΙΑ.
«Τα μέτρα και τα αντίμετρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα.
Σε κάθε περίπτωση αφορούν την περίοδο από το 2019 και μετά» υποστήριξε η κα.Παπαδοπούλου, αναφέροντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας, που να περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πλεονάσματα.
Σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι έπρεπε να αναδιοργανωθεί, ούτως ή άλλως, τονίζοντας ότι η ανάγκη αυτή κατέστη επιτακτικότερη μετά το πλήγμα στο σύστημα, που επέφερε το κούρεμα του PSI.
Όσον αφορά περικοπές συντάξεων, είπε ότι αυτό ήταν απαίτηση των δανειστών, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι εν εξελίξει, ενώ αναφερόμενη στη ΝΔ, είπε ότι «αν ήταν κυβέρνηση θα είχε κλείσει την αξιολόγηση, περικόπτοντας θέσεις στην Δημόσια Διοίκηση και απολύοντας δημοσίους υπαλλήλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης