Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Ανάγκη για μία νέα προοδευτική συμμαχία στην ΕΕ, που θα αμφισβητήσει τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία

Κατρούγκαλος: Ανάγκη για μία νέα προοδευτική συμμαχία στην ΕΕ, που θα αμφισβητήσει τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία
Η συνάντηση που είχε με τους Σοσιαλδημοκράτες υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Βερολίνο, κατέληξε με την υιοθέτηση κειμένου πολιτικών κατευθύνσεων
Την ανάγκη δημιουργίας «μιας νέας προοδευτικής συμμαχίας στην Ευρώπη που θα αμφισβητήσει τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία και θα επιδιώξει μια νέα, κοινωνική Ευρώπη» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Η συνάντηση που είχε ο κ. Κατρούγκαλος με τους Σοσιαλδημοκράτες υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Βερολίνο, κατέληξε με την υιοθέτηση κειμένου πολιτικών κατευθύνσεων, με τη μορφή κοινού άρθρου των υπουργών, που θα δημοσιευθεί σε όλες τις χώρες στη δική τους γλώσσα.
Στη βάση των κατευθύνσεων αυτών, έγινε και ευρεία συζήτηση προετοιμασίας της επετειακής Συνόδου Κορυφής για τα 60 χρόνια από τις Συνθήκες της Ρώμης, στις 25 Μαρτίου, στην ιταλική πρωτεύουσα.
Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε επίσης και με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Γερμανίας, Ράινερ Χόφμαν.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από ευρεία συναντίληψη, και τέθηκε η αναγκαία στροφή της ΕΕ σε πιο κοινωνική κατεύθυνση, όπως και η αλληλεγγύη στις ελληνικές θέσεις για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης