Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας για τρομοδέματα: Πυρίτιδα μικρής ποσότητας χωρίς μηχανισμό – Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν φύγει άλλα

tags :
Τόσκας για τρομοδέματα: Πυρίτιδα μικρής ποσότητας χωρίς μηχανισμό – Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν φύγει άλλα
Δεν υπάρχει τελική ανάληψη ευθύνης αν και εκτιμάται ότι προέρχεται από υπολείμματα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς είπε ο κ.Τόσκας
Την θέση ότι τα «τρομοδέματα» που έφυγαν από την Ελλάδα με παραλήπτες το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ περιείχαν μικρή ποσότητα πυρίτιδας, από υλικό που χρησιμοποιούμε στα πυροτεχνήματα, όπως τα πασχαλιάτικα βαρελότα, και χωρίς να υπάρχει πυροδοτικός μηχανισμός διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.
«Δεν πρόκειται για μεγάλο εκρηκτικό μηχανισμό.
Ακόμα περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες από την Γαλλία, όπου πάντως ο αστυνομικός υπεύθυνος της έρευνας είπε ότι ο φάκελος που εξερράγη στο γραφείο του ΔΝΤ, τραυματίζοντας μια γυναίκα, περιείχε ελάχιστη ποσότητα πυρίτιδας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τόσκας.
Σε ερώτηση αν έχουν σταλεί και άλλα τρομοδέματα, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη» σημείωσε ωστόσο ότι «εμείς ερευνούμε όλες τις περιπτώσεις».
Όσον αφορά στην οργάνωση που κρύβεται πίσω και από αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, ο κ. Τόσκας εξήγησε ότι «δεν έχει γίνει τελική ανάληψη ευθύνης» ενώ τόνισε ότι εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για την ίδια οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το τρομοδέμα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στους «Πυρήνες της Φωτιάς» ο κ.Τόσκας έκανε λόγο για «υπολλείματα οργάνωσης που θέλουν να δείξουν ότι δεν τελειώσαμε».
Όσον αφορά το κενό ασφαλείας ο κ.Τόσκας αναφέρθηκε στα μηχανήματα ελέγχου από τα οποία πέρασε το τρομοδέμα χαρακτηρίζοντας τα ως «τα τελειότερα στην Ευρώπη».
Ειδικότερα, ενημέρωσε ότι «ο κύριος έλεγχος γίνεται στο αεροδρόμιο πριν την φόρτωση του αεροπλάνου και εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έλεγχοι οι δικοί μας», ενώ για το ζήτημα της ασφάλειας σημείωσε ότι είναι θέμα που δεν πρέπει να εξετάσει μόνο η δική μας χώρα.
«Τίθεται γενικότερο θέμα, που πρέπει να εξετάσουν όλοι γιατί ακόμα και οι πολύ μικρές ποσότητες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα» είπε ο κ.Τόσκας, επισημαίνοντας ότι «δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπέρασμα, πριν πουν οι ειδικοί τι φταίει»
«Τα μηχανήματα είναι τα τελειότερα, αγοράστηκαν πριν από τρεις μήνες», είπε ο κ.Τόσκας, ο οποίος θα ενημερώσει σήμερα τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλια, το όνομα του οποίου ήταν αυτό που εμφανιζόταν ως αποστολέας στο δέμα προς το ΔΝΤ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης