Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Δούρειος ίππος των ακραίων κύκλων των δανειστών η ΝΔ – Συντάσσεται με το ΔΝΤ

Σβίγκου: Δούρειος ίππος των ακραίων κύκλων των δανειστών η ΝΔ – Συντάσσεται με το ΔΝΤ
Πρέπει να βρεθεί ένας κοινός τόπος για μια κοινωνικά βιώσιμη, συνολική συμφωνία είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Δριμεία επίθεση στη ΝΔ ότι συντάσσεται με το ΔΝΤ και αποτελεί το δούρειο ίππο των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών στην Ελλάδα διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κα.Σβίγκου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια κατάσταση που διαμορφώθηκε από το 2010 (σωρευτική μείωση 25% του ΑΕΠ, εκτόξευση ανεργίας από το 7% στο 27%, μείωση μισθών και συντάξεων μεσοσταθμικά έως 40%) και την οποία προσπαθεί να αλλάξει, «μέσα από μια σκληρή και επίπονη προσπάθεια, όπου βέβαια εκεί πρέπει να συγκρουστείς και με τους δανειστές και με τις ακραίες απαιτήσεις τους –και όχι να λειτουργείς όπως η ΝΔ».
«Η ΝΔ είναι ο δούρειος ίππος των ακραίων κύκλων των δανειστών μέσα στη χώρα
Το ΔΝΤ αμφισβητούσε τα στοιχεία της Κομισιόν και ερχόταν η ΝΔ την επόμενη μέρα και συντασσόταν μαζί του.
Σήμερα η ΝΔ δεν συντάσσεται με τον κ. Μοσκοβισί που μιλά για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά συντάσσεται πάλι με το ΔΝΤ» ανέφερε η κα.Σβίγκου.
«Μέσα από πολύ επίπονες προσπάθειες και μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο προσπαθούμε να το αλλάξουμε, κάνουμε τα πάντα και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, κόντρα σε θεούς και δαίμονες και κόντρα σε αυτό που θέλουν εγχώριοι κύκλοι, για να φέρουμε μια συμφωνία η οποία θα μπορέσει να δώσει ανάσες και θα είναι κοινωνικά βιώσιμη.
Για αυτό το λόγο και απέναντι σε κατηγορίες για καθυστερήσεις, η κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη για μια συμφωνία της οποίας το κοινωνικό αποτύπωμα θα είναι θετικό.
Πρέπει να βρεθεί ένας κοινός τόπος για μια κοινωνικά βιώσιμη, συνολική συμφωνία.
Από την αρχή η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι, εκτός από το χρόνο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης που βέβαια έχει σημασία, μεγάλη σημασία έχει και το τι θα περιέχει αυτή η συμφωνία.
Χρειάζεται η απόφαση του Eurogroup, όπου έχουν τεθεί οι βασικοί άξονες σχετικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα και τη μηδενική δημοσιονομική επίπτωση, να αποτυπωθεί σε μια κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία» τόνισε η κα.Σβίγκου, υποστηρίζοντας ότι αν η κυβέρνηση είχε υπογράψει όπως της ζητούσε η ΝΔ «αυτή τη στιγμή θα είχαμε στο τραπέζι και θα έπρεπε να υλοποιηθούν 4,5 δισ. περισσότερα μέτρα».
«Ακριβώς επειδή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και επειδή γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να υποστεί τη συνέχιση μιας άγριας πολιτικής λιτότητας, γι' αυτό όλες οι ενέργειές της συντείνουν σε ένα πρόγραμμα με όσο το δυνατόν με λιγότερες δημοσιονομικές επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης