Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος στη Hurriyet: ΕΕ και Τουρκία πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο της σύνεσης

tags :
Αβραμόπουλος στη Hurriyet: ΕΕ και Τουρκία πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο της σύνεσης
Τι αναφέρει ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλος
«Η Τουρκία χρειάζεται την ΕΕ και η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού, την κοινή μάχη κατά της τρομοκρατίας, την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή», υπογραμμίζει ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλος, σε άρθρο του που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Όπως σημειώνει, «η Τουρκία και η ΕΕ είναι ιστορικοί εταίροι, που έχουν αντιμετωπίσει μαζί γεωπολιτικές προκλήσεις κατά το παρελθόν, και θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο και στο μέλλον.
 Η Τουρκία χρειάζεται την ΕΕ και η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού, την κοινή μάχη κατά της τρομοκρατίας, την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.
Σε αβέβαιους καιρούς όπως οι τωρινοί, ΕΕ και Τουρκία πρέπει να αποφύγουμε ό,τι μπορεί να υπονομεύσει τη συνεργασία μας, και να ακολουθήσουμε το δρόμο της σύνεσης, της αυτοσυγκράτησης και της προσήλωσης στο αμοιβαίο συμφέρον.
Η όποια οπισθοδρόμηση στις σχέσεις θα αποβεί μακροπρόθεσμα επιζήμια για όλους. Δεν χωράει αμφιβολία ότι η συνεργασία μας είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές».
Ο κ. Αβραμόπουλος στο άρθρο του κάνει αναφορά και στα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Παρίσι, Βρυξέλλες και Βερολίνο, σημειώνοντας ότι οι πόλεις και οι περιοχές μας έχουν βιώσει την ίδια φρίκη από παρόμοιες τραγικές επιθέσεις και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία έχουν σταθεί η μια στο πλευρό της άλλης στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, την οποία και οι δυο καταδικάζουν απερίφραστα.
Ακόμη, αναφέρεται στην αλληλεγγύη και τη φιλοξενία που έχουν δείξει οι πολίτες της ΕΕ και της Τουρκίας υποδεχόμενοι εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν διαφύγει από συγκρούσεις σε γειτονικές περιοχές και έχουν ανάγκη προστασίας μια αλληλεγγύη την οποία και χαρακτηρίζει ως αξιοθαύμαστη.
Υπογραμμίζει δε, πως η ΕΕ παραμένει πλήρως προσηλωμένη και εργάζεται για την εξεύρεση πολιτικής λύσης ώστε να επανέλθει η σταθερότητα στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης