Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Με τους πρωταγωνιστές της ρομποτικής στο ΟΑΚΑ ο Θεοδωράκης

Ποτάμι: Με τους πρωταγωνιστές της ρομποτικής στο ΟΑΚΑ ο Θεοδωράκης
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει  και με τον πρόεδρο της, ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήταν την ίδια ώρα στην εκδήλωση
Με τα παιδιά που συμμετείχαν στον Τελικό Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε στο ΟΑΚΑ πέρασε το πρωινό του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά και τα μέλη του Κινήματος Γιάννη Τσαλούκα και Λεωνίδα Σταυρόπουλο.
Σε αυτόν τον πρωτότυπο διαγωνισμό τεχνολογίας και επιστήμης 3.300 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου λυκείου από 730 σχολικές ομάδες πήραν μέρος.
Όπως είπε ο επικεφαλής χαιρετίζοντας την εκδήλωση, το μεγάλο μπράβο ανήκει στα παιδιά και στους δασκάλους που δείχνουν ότι αυτή η γενιά θα μας ξεπεράσει.
«Σας βγάζω το καπέλο» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Κινήματος ενώ λίγο πριν ο Σταμάτης Κριμιζής Ακαδημαϊκός, Επόπτης του Γραφείου Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Ομότιμος Διευθυντής του Κέντρου Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου John Hopkins άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας για το "new horizons" το ρομπότ που εξερεύνησε τον Πλούτωνα.
Στη συνέχεια η ομάδα του Ποταμιού περιηγήθηκε τα δεκάδες περίπτερα και μίλησε με τους μικρούς επιστήμονες αλλά και με τους δασκάλους τους για όλα τα σημαντικά έργα που παρουσιάστηκαν.
Ενδεικτικά, επιστημονικές ομάδες από αγροτικές περιοχές παρουσίασαν ρομποτικές κατασκευές διαλογής φρούτων ή διαλογής απορριμάτων, ενώ ομάδες από αστικές περιοχές παρουσίασαν κατασκευές κίνησης οχημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα με τον διεθνούς φήμης αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή αλλά και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν την ίδια ώρα στην εκδήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης