Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη ((ΝΔ): Ο Τσίπρας για άλλη μια φορά προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες

Μπακογιάννη ((ΝΔ): Ο Τσίπρας για άλλη μια φορά προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες
«Η ευθύνη βρίσκεται 100% στον κ. Τσίπρα», τονίζει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη
«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες και εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσουμε σε αυτή την προσπάθειά του», υπογραμμίζει  σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Παραπολιτικά η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ θα «καταψηφίσει το σύνολο του πακέτου των μέτρων».
Όπως αναφέρει, «τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο εάν ξεπεράσουμε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, το οποίο ο πρωθυπουργός έχει πει ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί μετά το 2018».
Υπογραμμίζει δε, πως «το χέρι της συναίνεσης η ΝΔ το έδωσε στον κ. Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 και ο κ. Τσίπρας επέλεξε από το σύνολο του πολιτικού φάσματος τον όμοιο του σε λαϊκισμό κ. Καμμένο για να κάνει κυβέρνηση».
«Η ευθύνη βρίσκεται 100% στον κ. Τσίπρα, ο οποίος ελλείψει πολιτικής πρότασης επενδύει στο διχασμό της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει η κ. Μπακογιάννη.
Ακόμη, σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η ΝΔ από την κυβέρνηση ότι στηρίζει τις απαιτήσεις των δανειστών απαντά ότι «μετά τις κυβιστήσεις της κυβέρνησης, μετά τις «ηρωικές διαπραγματεύσεις» που κατέληξαν σε υπερφορολόγηση των πάντων και περικοπές συντάξεων, αυτή η ρητορική πέφτει στο κενό, για να μην πω ότι ακούγεται γελοία».
Κάνοντας αναφορά στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνει πως «ήταν ο πρώτος που μίλησε για χαμηλότερα πλεονάσματα.
Αυτό επανέλαβε και στο κ. Schaeuble και σας διαβεβαιώνω ότι βρήκε ευήκοα ώτα».
Σε ερώτηση για τον αν η ρητορική και οι διαρροές του υπουργού ΄Αμυνας θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα,  αναφέρει πως «παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τον υπουργό Άμυνας να ασκεί εξωτερική πολιτική και αυτό από μόνο του είναι απαγορευτικό.
Στην περίπτωση δε που έχουμε να κάνουμε με ασόβαρους και ανεύθυνους ανθρώπους αυτό γίνεται επικίνδυνο για τη χώρα».
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, «ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ και τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή.
Είναι ακριβώς στον αντίποδα, καθώς βάζει πάνω από όλα την καρέκλα και όχι τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης