Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα – Η ανικανότητά της παρατείνει την αβεβαιότητα

Γεννηματά: Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα – Η ανικανότητά της παρατείνει την αβεβαιότητα
"ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θέλουν την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης", τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά
«Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, μιλώντας στην ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ & FRIEDRICH EBERT STIFTUNG: «Ανατροπή στο κράτος με αποκέντρωση και Αυτοδιοίκηση».
Όπως είπε, «οι τυχοδιωκτικοί χειρισμοί και η ανικανότητά της να ολοκληρώσει θετικά την αξιολόγηση, παρατείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στην χώρα.
Με δραματικά αποτελέσματα.
Η ύφεση επέστρεψε στην οικονομία, η ανεργία άρχισε και πάλι να αυξάνεται, το τραπεζικό σύστημα να μη χρηματοδοτεί την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Την ίδια στιγμή η υπερφορολόγηση και τα Κυβερνητικά μέτρα οδηγούν σε απόγνωση τα νοικοκυριά».
Κατά την ίδια,  δεν είναι τυχαίο ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών αυξήθηκαν κατά 1,6 δις ευρώ τον Ιανουάριο.
«Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την πολιτική τους όχι μόνο εξοντώνουν και φτωχοποιούν την Μεσαία τάξη, αλλά στερούν  και από τους φτωχότερους την δυνατότητα κάθε οικονομικής ανέλιξης, εξεύρεσης εργασίας και βελτίωσης της θέσης τους, καταδικάζοντάς τους στην παραμονή στην φτώχεια με αντάλλαγμα κάποια μικρά επιδόματα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εδώ και 6 μήνες σπαταλά το χρόνο και τις αντοχές της χώρας, ετοιμάζοντας μια ακόμα συνθηκολόγηση ηττημένου.
Αλυσοδένει τη χώρα στο δίλημμα «Grexit ή Διαρκής λιτότητα», με νέα σκληρά μέτρα, με ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση».
«Μην περιμένει για αυτά  καμιά συναίνεση ή συνενοχή από εμάς», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Περαιτέρω, ανέφερε ότι «εμείς θα συμφωνήσουμε με όλες τις Εξεταστικές για λόγους αρχής», αλλά και πως «το μέτωπό μας είναι κύρια στραμμένο στα μεγάλα προβλήματα του Ελληνικού λαού και στον διάλογο με την Κοινωνία για τις νέες, σύγχρονες μεταρρυθμιστικές προτάσεις μας για την έξοδο από την κρίση και την νέα πορεία της χώρας».
Ακόμη, ανέφερε ότι «η Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», χαρακτήρισε παρωδία την ονομαζόμενη «αναθεώρηση του Καλλικράτη», τόνισε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θέλουν την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και είναι έξω από τη λογική τους η αποκέντρωση».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «η αυτοδιοίκηση είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη», αλλά και ότι το «Πρόγραμμα «Ελλάδα»: η δική μας προοδευτική εναλλακτική πρόταση για τη νέα ανάπτυξη της χώρας».
Το Πρόγραμμα «Ελλάδα», όπως είπε, θα συζητηθεί στα Περιφερειακά Συνέδρια και θα οριστικοποιηθεί στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ακόμη, έκανε σύντομη αναφορά στις βασικές επιλογές, στόχους και προτεραιότητες που οφείλει να υπηρετήσει και κατέθεσε 7 προτάσεις για την αυτοδιοίκηση και το σύγχρονο κράτος.
«Σε αυτή την εθνική προσπάθεια καλώ όλους και όλες που υπηρετούν και πιστεύουν στην αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση, να συμμετέχουν για να δώσουμε όλοι μαζί υπόσταση στο νέο μεγάλο κύμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που περιέγραψα αδρά.
Πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε και θέλω να τονίσω ότι θεμελιώδης προϋπόθεση για να πάρει σάρκα και οστά η πρόταση μας είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Εσείς οι αιρετοί που εκφράζετε και εκπροσωπείτε γνήσια και αυθεντικά στον τόπο σας την πραγματική δύναμη της δημοκρατικής παράταξης, είστε η εγγύηση για την αναγέννηση της παράταξης και της πατρίδας.
Είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί μπορούμε» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης