Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαγγελόπουλος (αν. Υπ. Δικαιοσύνης): Δεν θα ανεχτώ παράκεντρα εξουσίας και παρακρατικούς

Παπαγγελόπουλος (αν. Υπ. Δικαιοσύνης): Δεν θα ανεχτώ παράκεντρα εξουσίας και παρακρατικούς
Δεν είναι ανεκτές περιπτώσεις που αποκρύπτονται στοιχεία, που καθυστερούν δικαστικές ενέργειες, που πρυτανεύουν πολιτικές σκοπιμότητες
Την πρόθεσή του να πατάξει αμείλικτα τα παράκεντρα εξουσίας και τους παρακρατικούς εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Δημοκρατία ξεκαθαρίζει πως «δεν είναι ανεκτές περιπτώσεις που αποκρύπτονται στοιχεία, που καθυστερούν δικαστικές ενέργειες, περιπτώσεις στις οποίες πρυτανεύουν σκοπιμότητες πολιτικές ή μη, παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, περαντζάδες πρώην υπουργών σε ανώτατα δικαστήρια την παραμονή έκδοσης σημαντικών αποφάσεων, ενώ υποκριτικά κατηγορούν την κυβέρνηση για παρεμβάσεις, προσπάθειες εκφοβισμού δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις που κρύβονται στα συρτάρια αναφορές δικαστών κατά άλλων δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις που επιδεικνύεται απαράδεκτη επιείκεια σε παραπτώματα για λόγους συντεχνιακής αλληλεγγύης».
Αυτά, διαμηνύει , είναι νοσηρά φαινόμενα τα οποία πρέπει να εξαλειφθούν.
Αναφερόμενος στη μάχη της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς, τονίζει πως «έχουν γίνει πάρα πολλά που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούντο αδιανόητα».
Ενδεικτικά, αναφέρει, «πόσοι μεγαλόσχημοι ελέγχθησαν, οι οποίοι μέχρι πρότινος υπαγόρευαν τις θελήσεις τους στις προηγούμενες κυβερνήσεις και φάνταζε αδιανόητο να ελεγχθούν».
Όχι μόνο ελέγχτηκαν αλλά πλήρωσαν, πληρώνουν και θα πληρώσουν το τίμημα των παρανόμων πράξεων τους, καθιστά σαφές.
Και όλα αυτά, υπογραμμίζει , παρότι κάποιοι, ντόπιοι και ξένοι, κωλυσιεργούν και σαμποτάρουν το έργο της κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπαγγελόπουλος στέλνει το μήνυμα πως «πρέπει να ξέρουν, ειδικά οι ντόπιοι, όπως διδάσκει η ιστορία, ότι οι συνεργάτες του εχθρού και του "κατακτητή" είναι προδότες και όταν έρθει η ώρα, είτε διαπομπεύονται, είτε δικάζονται, ή και τα δυο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης