Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουσόπουλος: Πολλοί προσπαθούν να απαξιώσουν την διακυβέρνηση Καραμανλή - Η ΝΔ οφείλει να ζητά εκλογές

tags :
Ρουσόπουλος: Πολλοί προσπαθούν  να απαξιώσουν την διακυβέρνηση Καραμανλή - Η ΝΔ οφείλει να ζητά εκλογές
«Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να φτάσει το τέλος της τετραετίας», εκτιμά ο Θ. Ρουσόπουλος
«Πολλοί στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν την διακυβέρνηση Καραμανλή κλείνουν τα μάτια ακόμη και μπροστά στα προφανή» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού από το 2000-2009,  Θ. Ρουσόπουλος.
Ο ίδιος εκτιμά ότι «ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να φτάσει το τέλος της τετραετίας» και ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019, ενώ υπογραμμίζει πως η ΝΔ «οφείλει να ζητά εκλογές».
Ακόμη, δίνει «υψηλή βαθμολογία» στον Αλέξη Τσίπρα «στη θέλησή του να μείνει στην εξουσία».
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου αρχικά της ΝΔ και στη συνέχεια κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα γεγονότα της εποχής Καραμανλή και το θέμα των πυρκαγιών του 2007, με αφορμή και την πρόσφατη παρουσίαση ενός βιβλίου δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μιλά για πρώτη φορά, για οργανωμένο σχέδιο και  υποστηρίζει αφενός ότι «ήταν ξεκάθαρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» και αφετέρου επικαλούμενος τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μ. Ιγνατίου για ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται υπουργοί και στρατηγοί της Τουρκίας να σχεδιάζουν παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον Ελλάδας και Κύπρου.
Σε ερώτηση για το αν ήλθε η ώρα να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός ακόμα και στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Κώστα Σημίτη στο Οικονομικό Φόρουμ για «φούσκωμα» του ελλείμματος την πενταετία 2004-2009, ο κ. Ρουσόπουλος, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, απαντά λέγοντας «αναρωτηθείτε πόσο και ποιους πείθει ο λόγος του κ. Σημίτη και των συν αυτώ».
Περαιτέρω, εκφράζει την ανησυχία του γύρω από τα εθνικά θέματα και υποστηρίζει ότι «ένα τυχόν θερμό επεισόδιο μπορεί να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις».
Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος σήμερα είναι καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και για την πιθανότητα επιστροφής του στην ενεργό πολιτική.
Όπως αναφέρει «η τυχόν επιστροφή μου θα είναι το τελευταίο στάδιο δικαίωσης του ονόματός μου μετά την άθλια σπίλωση που δέχτηκα το 2008 με την υπόθεση Βατοπεδίου».
Ωστόσο, σημειώνει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει οριστικά και ως εκ τούτου δεν έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης