Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Οι εξελίξεις θα οδηγήσουν στις κάλπες – Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο

Γεννηματά: Οι εξελίξεις  θα οδηγήσουν στις κάλπες – Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο
"Ο κ. Τσίπρας είναι πια το χθες", τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά 
«Οι εξελίξεις αργά η γρήγορα θα οδηγήσουν στις κάλπες», εκτιμά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της στη Real news.
Υπογραμμίζει δε, πως η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο.
«Η κυβέρνηση έπαιξε καθυστέρηση.
Χωρίς σχέδιο, κλείστηκε στην άμυνα, δέχτηκε διαρκείς επιθέσεις από τους δανειστές και παραδόθηκε όπως πάντα», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει «η κυβέρνηση δέχεται προνομοθέτηση για το 2019 και 2020 και ουσιαστικά οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο και μάλιστα, χωρίς χρηματοδότηση».
Ακόμη, επιμένει στην εθνική συνεννόηση και στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με τη συμμετοχή οπωσδήποτε των δυο μεγαλύτερων κομμάτων και τονίζει πως «μόνο η ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη ,μπορεί να εγγυηθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».   
Χαρακτηρίζει τον Α. Τσίπρα «πολιτικό εκκρεμές», σημειώνοντας ότι «ασκεί ακραίες συντηρητικές πολιτικές, με αριστερίστικες ιδεοληψίες, έχοντας ως στρατηγικό εταίρο  ένα ακροδεξιό μόρφωμα και κρυφή συμμαχία με μερίδα της Δεξιάς».  
«Ο κ. Τσίπρας είναι πια το χθες.
Κανένας δεν υπολογίζει σε αυτόν για το μέλλον του τόπου», συμπληρώνει η κ. Γεννηματά.
Κατηγορεί τη ΝΔ ότι «μετά τα Ζάππεια το έριξε στην τριγωνομετρία» μια τονίζει «Αξιωματική αντιπολίτευση στην πραγματικότητα είμαστε εμείς.
Η ΝΔ απλά περιμένει να πάρει τη θέση της.
Στρατηγικός σύμμαχος και εταίρος για εμάς είναι μόνο η κοινωνία.
Σε καμία περίπτωση η Δεξιά.
Τελεία και παύλα».
Αποκλείει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε αναδιάρθρωση της κοινοβουλευτικής  πλειοψηφίας, σημειώνοντας πως «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά για να αποφύγουμε στρατηγική ήττα  στη χώρα».
Τέλος, υπογραμμίζει ότι «τα σύνορά μας, τα σύνορα της ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτα» και εκφράζει την ελπίδα με τις τελευταίες εξελίξεις οι ευρωπαίοι εταίροι μας να καταλάβουν περισσότερα για την τουρκική προκλητικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης