Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοφιλοπούλου: Τα μέτρα αποτελούν το 4ο μνημόνιο - Βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση

Χριστοφιλοπούλου: Τα μέτρα αποτελούν το 4ο μνημόνιο - Βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση
Aφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την ΝΔ η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου
«Τα μέτρα αποτελούν το 4ο Μνημόνιο.
 Χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση», δηλώνει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας ότι «βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Έτσι, όπως τα έκανε, ας τα κλείσει όπως νομίζει».
«Επειδή όμως είναι ανίκανη ακόμη και γι' αυτό, το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να σηκωθεί να φύγει.
Αυτό πράγματι θα υπηρετούσε το εθνικό συμφέρον», προσθέτει χαρακτηριστικά η ίδια.
Για το αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ψηφίσει τα αντίμετρα της κυβέρνησης  η κ. Χριστοφιλοπούλου απαντά «λέμε όχι στους ατελέσφορους, επικίνδυνους ερασιτεχνικούς χειρισμούς, όχι και στα συνακόλουθα επαχθέστατα και καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου».
Αποκλείει κάθε περίπτωση συμμετοχής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.
Όπως η ίδια τονίζει, «ο κ. Τσίπρας, τον Σεπτέμβριο 2015, πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.
Επέλεξε να συνεργαστεί αποκλειστικά με τους δεξιούς εθνολαϊκιστές ΑΝΕΛ.
Το προτείναμε και τον Μάρτη 2016.
Δεν το αποδέχθηκε ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Δεν επανερχόμαστε».
Ακόμη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την ΝΔ, λέγοντας πως  «αν η εθνική ανάγκη επιβάλλει τη συνεργασία με άλλα κόμματα, θα βασιστεί σε συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία, με στόχους και χρονοδιαγράμματα, με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης συνεργασίας».
Επιπλέον, διαψεύδει ότι η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι αν μετά τις εκλογές δεν σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, ενώ για τις διεργασίες της Κεντροαριστεράς, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στον χώρο πάντα θα υπάρχουν ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες «εμπλουτίζουν και διευκολύνουν τις διεργασίες διεύρυνσης, υπό μία προϋπόθεση: Στη σύνθεση των απόψεων να μην παρεμβαίνουν προσωπικές στρατηγικές και μηχανισμοί.
Τα συμφέροντα της ευρύτερης παράταξης προηγούνται, αν πράγματι θέλουμε τη μεγάλη Κεντροαριστερά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης