Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαβρόγλου (υπ. Παιδείας): Οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητες, αλλά όχι αξιόπιστες

Γαβρόγλου (υπ. Παιδείας): Οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητες, αλλά όχι αξιόπιστες
«Αλίμονο αν δεν καταργηθούν» οι πανελλαδικές, αναφέρει  ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου
«Οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητες αλλά όχι αξιόπιστες», τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελευθερία του Τύπου", προσθέτοντας «αλίμονο αν δεν καταργηθούν».
Ο κ. Γαβρόγλου, αφού υπογραμμίζει ότι «δεν μαθαίνεις, αλλά απομνημονεύεις», σημειώνει ότι «ξοδεύεται 1 δισ. ευρώ και το 75% των υποψηφίων δεν εισάγεται εκεί που θέλει», προσθέτοντας πως θα πρέπει η εισαγωγή στα ΑΕΙ να γίνονται με τον βαθμό απολυτηρίου, το οποίο θα έχει αναβαθμιστεί.
 Όπως αναφέρει, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αμέσως, αλλά από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα ανακοινωθούν όλες εκείνες οι ρυθμίσεις.
Σχετικά με τις αλλαγές στα βιβλία της Ιστορίας ο υπουργός ανέφερε πως «υπάρχει διεθνώς και στη χώρα μας μια γόνιμη συζήτηση για τις μεθόδους διδασκαλίας της Ιστορίας», τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται εντυπώσεις ότι θα αποκλειστούν από την ύλη συγκεκριμένα θέματα.
Όπως αναφέρει, συντάσσεται νέο πρόγραμμα σπουδών και η διαμόρφωσή του θα ακολουθήσει μια ευρεία συζήτηση με ιστορικούς από τις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Για τη διδασκαλία των θρησκευτικών, αναφέρει ότι θα αξιολογηθεί στο τέλος της χρονιάς το φετινό αναλυτικό πρόγραμμα με στόχο τη συγγραφή νέων βιβλίων, ενώ επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές θα παραλάβουν τον "φάκελο μαθητή στα θρησκευτικά" που θα περιλαμβάνει 80% κείμενα από την Αγία Γραφή και 20% κείμενα γενικού θρησκειολογικού περιεχομένου.
Για τα μεταπτυχιακά ο κ. Γαβρόγλου σημειώνει πως «δεν θα αποκλειστεί κανένας μαθητής επειδή αδυνατεί να καταβάλει τα δίδακτρα ή τα τέλη εγγραφής.
Θα βάλουμε ένα φορολογικό όριο π.χ τα 12.000 ευρώ» και όποιος είναι κάτω από αυτά δε θα πληρώνει τίποτα.
Σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση, ο υπουργός τονίζει ότι τον Μάιο θα ανακοινωθεί εθνικό σύστημα επιμόρφωσης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ώστε η διαδικασία να μην έχει σκοπό την απόλυση, όπως συνέβη από προηγούμενες κυβερνήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης