Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Ομολογία αποτυχίας από την κυβέρνηση τυχόν εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018

Χρυσόγονος: Ομολογία αποτυχίας από την κυβέρνηση τυχόν εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018
Η λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση το Σεπτέμβριο του 2015 ήταν συμφωνία με τους θεσμούς είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι τυχόν πρόωρες εκλογές πριν από το Νοέμβριο του 2018 θα συνιστούν ομολογία αποτυχίας από την πλευρά της κυβέρνησης διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, ο οποίος υπογράμμισε πως η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει.
«Η διαπραγματευτική ισχύς της Αθήνας δεν αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χρυσόγονος, υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούλιο το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο της ΕΚΤ και τα χρήματα δύσκολα θα συγκεντρωθούν χωρίς συμφωνία.
«Αλλά και να συγκεντρωθούν θα στραγγίξουν την οικονομία με παράπλευρες επιπτώσεις που θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη αν η κυβέρνηση ανέμενε τις γερμανικές εκλογές προσδοκώντας ενδεχόμενη νίκη του Schulz το Σεπτέμβριο.
Εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας.
Το περιεχόμενο της λαϊκή εντολής το Σεπτέμβριο ήταν συμφωνία με τους θεσμούς για να ανακτήσουμε τη φερεγγυότητά μας ως κράτος και να βγούμε στις αγορές» είπε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος ζήτησε να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση στη Βουλή, αν περάσει χωρίς συμφωνία και το ορόσημο του Eurogroup της 7ης Απριλίου.
«Να πει η κυβέρνηση τι ζητάνε οι δανειστές, που διαφωνεί και τι ζητά η αντιπολίτευση, και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους…
Να υποδειχθεί η λύση πού θα βρούμε τα λεφτά, ή αν θέλουμε χρεοκοπία.
Στη Βουλή συζητάνε άλλα πράγματα και δεν συζητάνε το ελληνικό θέμα, τη Λυδία λίθο;» διερωτήθηκε ο κ.Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης