Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Το ΔΝΤ προβάλλει παράλογες απαιτήσεις, τις οποίες προσπαθεί να επιβάλει

tags :
Βίτσας: Το ΔΝΤ προβάλλει παράλογες απαιτήσεις, τις οποίες προσπαθεί να επιβάλει
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στη στάση και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ
Θετικό χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, το γεγονός ότι παραμένουν στις Βρυξέλλες για πολιτικοτεχνικές συζητήσεις και αντίστοιχες εξηγήσεις, τόσο οι εκπρόσωποι των θεσμών, όσο και η ελληνική πλευρά είναι θετικό γεγονός για να λυθούν κόμποι που ακόμη δεν έχουν λυθεί.
Μάλιστα, ο κ. Βίτσας απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στη στάση και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ, τόνισε, δεν έχει αποφασίσει εάν θα είναι εταίρος του προγράμματος, ενώ στο ερώτημα εάν το ΔΝΤ εξωθεί τα πράγματα απάντησε ότι ελπίζει μέσα από τη διαδικασία των επόμενων τριών ημερών όλα να μπουν σε μία ορθολογική λογική και σε αυτή την κατεύθυνση να βρεθεί ενιαία βούληση.
Ο κ. Βίτσας επεσήμανε ότι, ενώ τα ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση με βάση τη συμφωνία του Ιουλίου του 15 έχουν κλείσει από το Νοέμβριο, το ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις που είναι παράλογες και τις οποίες προσπαθεί να επιβάλει.
Δύο είναι τα σημεία διαφωνίας, τα μέτρα για το διάστημα μετά το 2019, και εάν αυτά χρειάζονται και πώς θα γίνει η διαχείριση του χρέους, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Ερωτηθείς για την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Νατοϊκή άσκηση λόγω της εξαίρεσης της Λήμνου δήλωσε ότι, «δεν ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση να αμφισβητείται η φωνή μας και τα δίκαιά μας στο Αιγαίο».
Πρόσθεσε ο κ. Βίτσας ότι, «το συνολικό περιβάλλον στην περιοχή μας και τη Μέση Ανατολή προκαλεί αισθήματα ανησυχίας, γι’ αυτό παίρνουμε μέτρα.
Εμείς έχουμε λοιπόν έντονη διπλωματική παρουσία, είναι θωρακισμένη η χώρα από τις ένοπλες δυνάμεις και παίρνει μέτρα να μειώσει την περίπτωση πιθανού ατυχήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης