Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΞ: Ουδέποτε η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία του Ντόνετσκ»

ΥΠΕΞ: Ουδέποτε η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία του Ντόνετσκ»
«Η προβαλλόμενη είδηση περί ίδρυσης "επίσημης" αντιπροσωπείας της ως άνω μη αναγνωρισμένης οντότητας προφανώς και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» 
Κατηγορηματικά αρνητική ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, στα περί αναγνώρισης της αυτοαποκαλούμενης «επίσημης αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντόνετσκ» στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο κ. Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πληροφορίες περί ίδρυσης και σχετικών εγκαινίων της εν λόγω «επίσημης αντιπροσωπείας», ξεκαθάρισε ότι «ουδέποτε η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη "Δημοκρατία του Ντόνετσκ"», επισημαίνοντας ότι «οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης περί σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητάς της».
«Η προβαλλόμενη σε ειδησεογραφικό πρακτορείο είδηση περί ίδρυσης "επίσημης" αντιπροσωπείας της ως άνω μη αναγνωρισμένης οντότητας προφανώς και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης